WeatherPly er utviklet for å forenkle byggeprosessen ved at undertak kan stå utildekket i byggeperioden. Foto: Stian Throndsen

Moelven lanserer værbestandig konstruksjonsfinerplate

Nye WeatherPly fra Moelven er utviklet for å forenkle byggeprosessen ved at undertak kan stå utildekket i byggeperioden.

Platene kan brukes på både vegg og tak og er behandlet med et silikat på alle sider, inkludert not og fjær. Det gjør den værbestandig, reduserer vanninntrenging og skader forårsaket av sol og UV-stråler i inntil seks uker, skriver Moelven i en pressemelding.

- WeatherPly er fremstilt av skandinavisk gran og produseres ved den eneste finerfabrikken i Skandinavia, Moelven Vänerply AB. Moelvens tilstedeværelse i hele verdikjeden – fra skog til ferdige plater – gjør at vi kan levere kortreiste og bærekraftige kvalitetsprodukter. WeatherPly-platene kompletterer det allerede store platesortimentet vårt og sørger for at vi kan tilby kunden det han eller hun trenger gjennom hele byggeprosessen, sier Simen Kristiansen, markedssjef i Moelven Wood AS.

Moelven opplyser at WeatherPly-platene ikke vil være synlige etter at taket er lagt, men under byggeprosessen er det enkelt å se dem. For å skille produktet fra andre konstruksjonsfinerplater, har de blitt farget grønne.

Til tross for at den er behandlet, har platen god sklisikring med lik friksjonsevne som ubehandlet kryssfiner, skriver produsenten i pressemeldingen.