En ny overflatebehandling skal hindre vanninntrenging og forsegle overflaten på hellene.

Mindre vedlikehold på utehellene

Asak Miljøstein har utviklet et eget hellekonsept som er overflatebehandlet med en impregnering som gjør at de krever lite vedlikehold.

Felles for hellene er, ifølge en pressemelding fra produsenten, at  de har lav vekt kombinert med styrke. Dessuten har de en finish i overflaten som gjør dem velegnet til alle typer gangarealer, det være seg terrasser både på bakkeplan og takterrasser, gangstier, vinterhager og inngangsparier - samt for bruksarealer i hagen.

Hellene har fått en egen AC-merket coating. Den skal hindre vanninntrenging og forsegle overflaten, slik at dekket er motstandsdyktig for smuss og urenheter. Det krever heller ingen etterbehandling.

Hellene leveres i mange formater, og ulike størrelser og typer gir mange kombinasjonsmuligheter som kan gi uterommet en helt egen personlighet. Fargene er tilpasset norsk natur og byggestil.

Med overfaltebehandling blir hellene mer motstandsdyktig mot smuss og urenheter.

Legg hellene på klosser
PavePad er et nytt system for helleklosser som gjør det enkelt å foreta presis nivåutligning ved legging av heller på for eksempel tak eller terrasser. Systemet sikrer god drenering (5 mm), er kostnadsbesparende i bruk og gjør det svært enkelt å komme til underlaget ved sjekk av membran og sluk.

Drensmatte
Drensmatte er en drenerende matte som er beregnet som underlag til heller og belegningsstein direkte på stive underlag. Det finnes to typer drensmatter, en med fiberduk på oversiden og en med fiberduk på begge sider.

Om drensmatten skal ligge på en membran, bør man bruke drensmatte med fiberduk på begge sider, slik at membranen ikke skades. Legg steinen/hellen direkte på matten og bruk kun fugesand, heter det i pressemeldingen.