Cecilie Lind, daglig leder i Handelens Miljøfond. Foto: Handelens Miljøfond
Cecilie Lind, daglig leder i Handelens Miljøfond. Foto: Handelens Miljøfond

Millionstøtte til plasttiltak i byggenæringen

Handelens Miljøfond deler ut over 100 millioner kroner til totalt 125 prosjekter som skal løse miljøproblemer med plast. Flere tiltak i byggenæringen mottar også støtte.

Det skriver Handelens Miljøfond i en pressemelding torsdag.

Denne uken offentliggjorde foreningen hvilke prosjekter som får midler i årets utlysning.

Se hele listen her.

Blant de 125 prosjektene som får støtte, er også fire prosjekter i byggenæringen:

  • Isola mottar 3,9 millioner kroner for et prosjekt hvor resirkulert plast fra rør og merder brukes til produksjon av gulv- og grunnmursmembraner.
  • Wingbeam mottar 1,5 millioner kroner for et prosjekt hvor de vil utvikle og produsere nødvendige bærende elementer til en 200 kvadratmeter stor demohall av komposittstaver fra utrangerte vindmølleblader i kombinasjon med profiler i fiberarmert, resirkulert plast som erstatning for elementer i stål og aluminium.
  • Vill Energi mottar 2,5 millioner kroner for et prosjekt som skal identifisere løsninger for redusert plastbruk i bygg, samt identifisere løsninger som reduserer miljøpåvirkningen av plastbruk i bygg for å finne kostnads- og klimaeffektive alternativer til plast.
  • Aloc mottar 500.000 kroner for et prosjekt som skal redusere plast til emballering av baderomsplater med minst 80 prosent.

– Det var ikke tilfeldig at vi valgte ut bygg- og anleggsbransjen når vi markedsførte årets utlysning. Vi ser et stort potensial blant mange aktører, og ikke minst, en bedre håndtering av store mengder plast. Det er gledelig å se at så mange endte opp med å få midler i årets tildeling. Vi gleder oss til vi begynner å se resultater fra disse prosjektene, sier Cecilie Lind, daglig leder i Handelens Miljøfond, i pressemeldingen.