Fra venstre Anders Bredesen (Divisjonssjef Norge), Christer Wikström (en av Midroc-eierne), Arve Syvertsen (eier PowerTech), Mikael Vestlund (VD Midroc Electro), Björn Wigström (CEO Midroc Contracting), Atle Stenestø (eier PowerTech), Kim Soini (CFO Midroc Electro), Bjørnar Sønsterud (eier PowerTech) Foto: Voice

Midroc og PowerTech slår seg sammen i Norge

Fra 1.juli 2018 blir PowerTech-gruppen en del av Midroc Electro i Norge.

Dagens tre eiere av PowerTech blir med videre som medeiere i Midroc Electro AS.

– Vi har lenge sett på Norge som et attraktivt marked, men i tråd med vår filosofi er all business lokal business. Følgelig må vi ha lokale ledere og ansatte som kjenner sitt marked, sier Mikael Vestlund som er VD for Midroc Electro i en pressemelding.

– Bedriftskulturen er også noe vi legger sterk vekt på, og her mener vi å ha funnet en svær god match mellom PowerTech og Midroc, legger han til.

Midroc Electro er et av Sveriges ledende elektroforetak med 1.900 medarbeidere og en omsetning på 2,5 milliarder kroner. Selskapet er organisert i to divisjoner og finnes på 54 steder i Sverige. Nå har selskapet også etablert seg i Norge.

– Vi ser en stor mulighet for videre ekspansjon. For å nå neste steg i en naturlig utviklingsfase har vi behov for komplementær kompetanse innen våre forretningsområder. Basert på hva vi ser Midroc har gjort i Sverige, er Midroc nettopp de som kan bidra til vår videre utvikling, sier Arve Syvertsen, som er en av grunnleggerne i PowerTech.

PowerTech-gruppens selskaper vil fortsette under samme ledelse etter sammenslåingen, og selskapsnavnene vil bestå.

PowerTech Gruppen er en av de største privateide elektroentreprenørene på Østlandet, og har sitt hovedkontor i Drammen. Totalt har gruppen mer enn 300 ansatte og en omsetning på rundt 400 millioner kroner.

Selskapet består av PowerTech Elektro som er spesialist på større prosjekter, PowerTech Service som tar hånd om ettermarkedet, PowerTech Engineering med spesialisering innen bygg- og industriautomasjon, PowerTech Solutions med bemanningsløsninger for elektrosektoren samt selskapet Elektrisk Produktion som har vært aktive på Østlandet siden 1918.