MGF-direktør Tone Lindberg (til høyre) og messekoordinator Gry Ingebretsen ønsker velkommen til Vei og Anlegg på Hellerudsletta våren 2018 og SMART industri på Norges Varemesse.

MGF med storstilt satsing i 2018

MGF skal arrangere både SMART industri og Vei og Anlegg våren 2018 på Hellerudsletta.

Først ut er det nye konseptet SMART industri, der initialene står for sveis, maskin, automasjon, robot og teknologi. Dette industritreffet har som formål å vise fremtidens industriløsninger i dag. Til konseptet har MGF med seg en rekke andre aktører.

– Det er vi som har tatt initiativet til dette, og vi har fått med oss Norsk sveiseteknisk forbund, Norsk Forening for Automasjon, Norsk Vedlikeholdsforening, Emballasjeforeningen, Kranteknisk Forening, Maskinregisteret samt Norges Varemesse, sier direktør Tone Lindberg i MGF til Byggeindustrien.

– Fokus på fastlandsindustrien

SMART industri, som arrangeres i Norges Varemesse 17.-19. april 2018, består blant annet av konferanser, kurs, messe, nettverksbygging og satsing på ungdom.

– Industrien er veldig farget av oljeindustrien, men vi må fokusere på at vi skal få fagfolk også til fastlandsindustrien. Derfor jobber vi med et konsept for at verkstedindustrien skal få en happening på samme måte som anleggsbransjen har i Vei og Anlegg, sier Lindberg.

Mye nytt

Noen uker etterpå, står Vei og Anlegg 2018 for tur (2.-6.mai). MGF-direktøren forteller hva som i store trekk er nyheter for neste års største treff for anleggsbransjen i Norge.

– Messehallen har fått et nytt inngangsparti, som er 30 meter bredt med fem sluser foruten tre fast track sluser for deltagere med forhåndsregistrering. Dessuten er all utendørsutstilling samlet på det øvre området – 58.000 kvadratmeter. Vi har allerede solgt stands til 122 utstillere, sier Lindberg.

Flytter til Hall 1

Inne i messehallen blir det også vesentlige endringer for neste års Vei og Anlegg.

– Vi flytter fra Hall 2 til Hall 1, noe som medfører en dobling av arealet. Hittil har vi solgt 50 prosent av utstillerplassene her, og det tilsvarer antallet vi totalt hadde inne i hallen i 2015, smiler Lindberg fornøyd.

Rift om hotellrom

Ellers tilbys det et nytt konferanseanlegg både for utstillere og besøkende, og vegg i vegg med Exporama er hotellet Moxy på plass. MGF-direktøren råder deltagerne til å booke hotellrom så snart som mulig.

– Ja, det er lurt å booke så snart som mulig. Inntil første oktober er det anledning for utstillerne å bestille hotellrom, både på Moxy og andre hoteller i Lillestrøm og Oslo. Vi har reservert over 20.000 hotelldøgn, og interesserte kan booke rom på vår hjemmeside veioganlegg2018.no. Det er også mulig å booke transport til og fra hotellene og messeområdet, sier Lindberg.