Mestergruppen kjøper Saltdalsbygg

Mestergruppen har i dag gjennomført oppkjøp av 75% av aksjene i Saltdalsbygg, en av Norges største aktører innen hyttebygging.

Mestergruppen forsterker med dette sin posisjon i bolig- og fritidsboligmarkedet, og har som ambisjon, utover å videreføre Saltdalsbyggs eksisterende kvaliteter, å utnytte virksomhetens industrielle kapasitet til å levere effektive prosjektboliger til markedet.

Inklusive Saltdalsbygg oppnår Mestergruppen en omsetning på nærmere 8 milliarder kroner, og befester med det sin ledende posisjon innen markedet for boliger og byggevarer i Norge.

- Per Aronsen og Ole Monsen har vært hovedeiere av Saltdalsbygg i 18 år, og har sammen med mange dyktige medarbeidere bygget opp virksomheten på en imponerende måte til å oppnå en årsproduksjon på nær 500 hytter og hus, med utgangspunkt fabrikken på Rusånes i Salten kommune i Nordland. Mestergruppen ønsker å bygge videre på den gode utviklingen og ser mange muligheter for å benytte Saltdalsbyggs unike kompetanse og kapasitet innenfor våre ulike forretningsområder. Vi vil videreføre og forsterke Saltdalsbyggs eksisterende prosesser med sikte på å øke produksjonen av kvalitetsprodukter til det norske bolig- og fritidsboligmarkedet, sier Mikkel Sandvik, konsernsjef i Mesterguppen i en pressemelding.

Samtidig med overtakelsen skifter Saltdalsbygg leder. Jan Thorström (56) har overtatt som konstituert Administrerende Direktør for selskapet. Jan har lang erfaring fra svensk industri, med særlig fokus på bilindustrien hvor han har hatt ledende stillinger innen Supply Chain og finans hos SAAB, og som toppleder for flere leverandørbedrifter i bransjen.

Per Aronsen og Ole Monsen som frem til nå har vært majoritetseiere beholder en 25 prosent eierandel i selskapet.

- Vi er svært stolt over det vi har fått til med utgangspunkt i fabrikken vår på Rusånes. Vi har skapt et nordnorsk industrieventyr og knyttet til oss samarbeidspartnere, underleverandører og en omfattende portefølje av utbyggingsprosjekter over hele landet. Vi er svært glade for den avtalen som er inngått med Mestergruppen. De vil være en god hovedeier for Saltdalsbygg og vil med sine betydelige ressurser forsterke den gode utvikling Saltdalsbygg har hatt. Ole og jeg blir ikke yngre med årene, men vi har fortsatt mye energi og ser fram til å bidra i den spennende fasen vi nå går inn i, sier Aronsen.