Maskinsjef Jan Aasekjær (t.h.), og IT-sjef Runar Nilssen i Mesta. Foto: Mesta

Mesta og Cognia inngår samarbeidsavtale

Mesta og Cognia har signert en avtale om bruk av Linx flåtestyring og prosjektstøtte.

- Hovedmålsettingen med avtalen er å optimalisere forvaltning og bruk av kjøretøy og anleggsmaskiner. Sentrale fokusområder vil være CO2-utslipp/energiforbruk, og en dypere innsikt i kostnadene knyttet til virksomhetens utstyrsflåte, heter det i en pressemelding. Leveransene fra Cognia vil bli håndtert fra Cognia Technology og Cognia Services.

- Innovasjon og digitalisering er satsningsområder i Mesta. Avtalen med Cognia er et ledd i digitaliseringsstrategien i konsernet. God utstyrsdata og -forvaltning er viktig både i bærekrafts arbeidet i Mesta, og for å sikre konkurransekraft i et krevende marked, sier Runar Nilssen, IT-sjef i Mesta.

Mesta drifter mer enn tusen kjøretøy og anleggsmaskiner, i tillegg til noen tusen mindre enheter.
Jan Aasekjær, maskinsjef i Mesta forteller at Mesta er helt avhengig av en løsning som bidrar til god oversikt sentralt over den totale utstyrsparken.

- Cognia Technology og Cognia Services er svært stolte over å ha inngått et innovativt partnerskap som dette med Mesta. Kombinasjonen av vår digitale plattform Linx, og våre rådgivere innenfor endringsprosesser, vil bidra til å styrke Mesta sin posisjon i de kommende årene, sier Kim Finkenhagen, direktør for Digital Utvikling i Cognia Technology og Andreas Flognfeldt, direktør i Cognia Services.

Direktør Kim Finkenhagen i Cognia Technology (t.v.) og direktør Andreas Flognfeldt i Cognia Services. Foto: Cognia