Melumenga Terrasse

Prosjektleder Børre Bjerknes Gulbrandsen i Flaget AS.

Med Melumenga Terrasse har Hokksund-entreprenør Flaget AS utviklet og ferdigstilt sitt første større boligprosjekt.

Fakta

Sted: Åmot i Modum, Buskerud

Prosjekttype: Leiligheter. BT1: 18 stk, BT 2: 22 stk

Bruttoareal: 8.000 kvadratmeter

Kontraktssum: 140 millioner kroner eks. mva.

Byggherre: Melumenga Terrasse AS ved Flaget AS

Totalentreprenør og arkitekt: Flaget. Arkitektgruppen Drammen i idéfasen

Rådgivere: RIB: Flaget l RIBr: Roar Jørgensen l RIV: Thon & Co l RISprinkler: Sprinkler VVS l RIE: Irby Elektro l RIAku: Akustikk-
konsult l RIGeo: Multiconsult l RIEnergi: EM-Teknikk Energi

Underentreprenører og leverandører: Grunnarbeider: OK Lie l Stikking: Stener Sørensen l Elektro: Irby Elektro l Rørlegger: Thon & Co l Ventilasjon fellesarealer: Din Blikkenslager l Heis: TKS Heis l Ferdigbetong: Hokksund Betong l Betongelementer: BetonmastHæhre Isachsen Betongelement l Armering: Celsa Steel Service l Gulvsparkling og løsleca: Vestfold Gulvavretting l Taktekking: FastTekk l Innervegger og himlinger: Levante Innredninger l Parkett: Bo Andren l Kjøkken og garderobe: Maxbo Ivar O. Haugen l Flisarbeider: Stryken og Gudbrandsen l Innerdører og listverk: Trenova (BT 1), Byggmakker Eiker (BT 2) l Vinduer: H-vinduet Fjerdingstad l Lås og beslag: Dormakaba l Porter: Nassau l Malerarbeider: Byggmal l Rekkverk: Bomekan l Solskjerming: Lunex l Bodvegger: Lauritsen Gjerdefabrikk l Utvendige fasadeplater: Cembrit l Gulvbelegg: GV Interiør l Byggevarer: Byggmakker Eiker

Melumenga Terrasse ligger i Åmot i Modum og er et boligprosjekt i egenregi av Flaget AS. Firmaet har sin opp-rinnelse i Firma Sigurd Flaget AS, som ble stiftet i 1995 i Hokksund. Siden den gang har selskapet vokst til nærmere 60 ansatte og utfører alle typer bygge-prosjekter, med hovedvekt på bolig, noe næring og offentlige prosjekter. Selskapet har egne fagfolk både på tømrerarbeid og betong, samt innen teknisk tegning, prosjektering og BIM. Flaget har også to blåseisolasjonsbiler og egen kranbil og kjøpte senest i 2017 betongfirma Bjørn Skinnes i Mjøndalen.

Melumenga Terrasse er firmaets største prosjekt til nå, med kon-traktssum på cirka 140 millioner kroner.

Boligprosjektet ligger sentrumsnært i Åmot, cirka 40 minutter fra Drammen, i Melumenga boligfelt. Prosjektet består av terrasseblokker i fem og seks etasjer med til sammen 40 ferdigstilte leiligheter. Byggetrinn 1 består av 18 leiligheter, som ble overlevert i desember 2017 og byggetrinn 2 har 22 leiligheter som ble overlevert i juni 2018. Det er også klargjort for et tredje byggetrinn med 11 leiligheter.

Fra 55 til 146 kvadratmeter

Boligene varierer i planløsning og størrelse. De minste leilighetene er toroms med 55,5 kvadratmeter boligareal, mens de største er romslige fireroms boliger med 146 kvadratmeter boligareal. Alle leilighetene har vestvendt terrasse med god utsikt. Det er godt med parkeringsmuligheter for både beboere og besøkende, med en to etasjes parkeringskjeller, utvendig parkering og egne garasjer tilknyttet toppleilighetene.

Leiligheten har hver sin sportsbod, i tillegg har man felles sykkelbod i garasjeanlegget. I tillegg finnes det fellesarealer med trimrom, selskapslokaler, kjøkken og garderober som kan benyttes av beboerne i sameiet.

Kjøperne er stort sett lokale folk, med hovedvekt på godt voksne som har solgt enebolig, men det er også yngre kjøpegrupper.

Mye fjell

– Vi startet opp våren 2016 med rydding av tomt og grunnarbeider. Tomta ligger i skrånende terreng med mye fjell, og det ble mye sprenging, sier prosjektleder Børre Bjerknes Gulbrandsen i Flaget.

Han forteller at det ble kjørt ut over 50.000 kubikkmeter med stein. Betongarbeidene startet i august samme år.

– Grunnarbeidene gikk veldig greit. Det er mye stein og fjell og slik sett veldig realt, selv om det var tidkrevende. Det er veldig trygt og godt å bygge på fjell, fastslår Gulbrandsen.

Konstruksjon og fasade

Bygget er fundamentert på sprengt stein. Bærekonstruksjon er betongvegger og plattendekker i etasjeskillere. Flaget har hatt egenproduksjon av forskaling og montasje av plattendekker. Platten-dekkene og prefab-elementer er levert av Isachsen Betong.

Det er ellers plassbygde innfyllingsvegger og egenproduserte veggelementer i toppetasjen. Der er det fylt opp med løsleca. Det er vanlige tradisjonelle trevegger i front av leilighetene. Det er foret på og isolert på yttersida av betongen på gavelveggene og lektet ut med fasadeplater og trepanel.

Leilighetene på øverste plan er utført i lette konstruksjoner med unntak av heis og trapp som er utført i betong. Balkongene har tremmegulv, med rekkverk og håndløpere i metall samt tre og glass.

Energi, varme, ventilasjon

Alle boligene har vannbåren gulvvarme og NIBE-aggregater for ventilasjon med luft-til-vann varmeveksler i hver leilighet.

Utomhus

Hele tomtearealet for Melumenga Terrasse utgjør cirka 8150 kvadratmeter, som er opparbeidet med asfalterte innkjøringer, plener og beplantning. Utearealene består ellers av asfaltert gangvei med kantstein, gressplen, busker og hekkbeplanting langs nabogrense samt belysning.