Salgsdirektør Espen Forsberg i Maxbo Proff. Foto: Maxbo

Maxbo mener norsk vær er perfekt for elementbygg

– Å bygge med elementer gir tette bygg på rekordtid. Det er perfekt for norske forhold, hvor det jo regner eller snør halve året, sier salgsdirektør Espen Forsberg i Maxbo Proff.

Forsberg er salgsdirektør for byggesystemer i Maxbo Proff, som de siste årene har satset tungt på elementbygg. De tilbyr både hytter, garasjer og anneks, og etterspørselen er stor, skriver Maxbo i en pressemelding fredag.

Foto: Maxbo

– Stadig flere får opp øynene for fordelene med elementer og byggesystemer. Derfor har vi i Maxbo valgt å satse stadig mer på dette området, blant annet med å kjøpe oss inn i to elementfabrikker, sier Espen Forsberg.

– Når man bygger med elementer, kan man løfte på plass et hus eller en hytte på timer og dager. Det betyr at bygget raskt blir skjermet for være og vind. Det er et svært viktig argument i et land som ofte er preget av kulde og nedbør, fortsetter han.

Ifølge tall fra Meteorologisk Institutt snør eller regner det årlig nesten 170 dager i Oslo, over 200 dager i Trondheim og nærmere 250 dager i Bergen.

– Et annet poeng er at alt produseres inne på fabrikken, i et tørt miljø. Hvis man ønsker det, kommer elementene påmontert transportplast, for å sikre mot fukt under transport og montering. Vi opplever nå at våre største kunder i større grad begynner å etterspørre elementløsninger. De ser at dette en effektiv måte å bygge på, i en tid med krevende tidsfrister og utfordringer med å få tak i nok folk, sier Forsberg i pressemeldingen.