Fra åpningen av Maxbo Stormarked Nygårskrysset i Ås. Fra venstre konsernsjef Carl Otto Løvenskiold, Ås-ordfører Ola Nordal og varehussjef Knut Alstad. Foto: T. Vik
Fra åpningen av Maxbo Stormarked Nygårskrysset i Ås. Fra venstre konsernsjef Carl Otto Løvenskiold, Ås-ordfører Ola Nordal og varehussjef Knut Alstad. Foto: T. Vik

Maxbo åpnet nytt varehus i Ås

Siste tilvekst på Maxbo-stammen er et nytt varehus i Nygårdskrysset i Ås, som ble åpnet torsdag.

Det nye varehuset får 7300 kvadratmeter under tak og en drive-in trelasthall på over 3000 kvadratmeter. Målgruppen blir både forbrukere og proff, ifølge en pressemelding.

– Maxbo Stormarked Nygårdskrysset er det mest moderne og kundevennlige varehuset vi noensinne har bygget, og vil markere starten på et nytt Maxbo, sier Carl Otto Løvenskiold, konsernsjef i Løvenskiold-Vækerø, som står bak Maxbo-kjeden.

Det nye varehuset vil få helt ny innredning, hvor en rekke produkter får en mer fremtredende plassering. Gulv og maling har hver sin store avdeling, 16 kjøkken fra Norema er på plass, og varehuset har også en av Norges største Weber-utstillinger.

Det får også en egen prosjektserviceavdeling med byggerådgivere, hvor vanlige forbrukere kan få faglig råd og veiledning til byggeprosjektene sine. Varehuset er bygget etter BREEAM-standarden, og er også Miljøfyrtårn-sertifisert.

Knut Alstad blir ny varehussjef og skal lede de rundt 60 ansatte. Alstad kommer fra stillingen som regionsjef i ABC Hus, og har også ledet XXL og Lefdal i Ski.

– Det har vært en omfattende prosess, hvor vi har jobbet målrettet for å få de riktige ansatte på plass, samtidig som bygget har reist seg. Dette varehuset kommer til å oppleves som noe helt nytt, samtidig som det ikke vil virke fremmed for alle som har et forhold til Maxbo, sier Alstad.

Han peker på at beliggenheten i Nygårdskrysset gjør det lett tilgjengelig for et stort omland.

– Det er stor konkurranse i dette området, men vi skal vinne frem med svært dyktige ansatte, en moderne faghandel og den beste kundeopplevelsen, avslutter Alstad.