Mats Nyland (f.v.), Karen Riddervold og Paul Torgersen. Foto: Marstrand
Mats Nyland (f.v.), Karen Riddervold og Paul Torgersen. Foto: Marstrand

Marstrand kjøper Baseline

Oppkjøpet av Baseline skal innebære en økt satsning på prosjektstyring for Marstrand.

Baseline ble etablert i 2020. Frem til nå har Marstrand eid 50 prosent av aksjene i selskapet, og etter oppkjøpet eier de 100 prosent.

– Det er nå etablert en samarbeidsavtale med de tidligere deleierne Marcus Bäck og Rune Landsverk, heter det i en pressemelding.

Baseline har blant annet levert planlegging av infrastrukturprosjekter med fullskala plansimuleringer. På byggherresiden har de hatt prosjektstyring i blant annet Andøya Spaceport, Stadt skipstunnel og anleggsdelen av Ny lufthavn Bodø.

– Nå går vi også tungt inn på byggmarkedet. Blant annet holder vi i fremdriftsstyringen av Vikingtidsmuseet for Statsbygg og vil etter hvert komme i gang med terminalen på Ny lufthavn Bodø, sier Mats Nyland som er partner og nytilsatt daglig leder i Baseline, i meldingen.

– Vi legger nå en strategi for en dobling av omsetningen i løpet av to år. Dette gjør vi gjennom å tilknytte oss de beste folkene i markedet, samtidig som vi utvikler egne unge talenter i et felles trainee-program med Marstrand. Vi ser fram til å videreutvikle selskapet under Marstrand-paraplyen, legger Nyland til.

– Oppkjøpet av Baseline er et viktig ledd i vår strategi der vi skal sikre vekst i vår virksomhet med fokus på å utvikle eksisterende tjenester og legge til rette for enda større grad av tverrfaglig samarbeid. Baseline besitter en unik kompetanse både på teknologi og prosjektstyring, som blir et spennende tilskudd til de fagområdene vi allerede er anerkjent for, sier Karen Riddervold, daglig leder i Marstrand.

– I prosjektet Ny lufthavn Bodø, er Baseline er en avgjørende suksessfaktor i samspillet med anleggsentreprenøren PEAB og oss, sier Paul Torgersen som er prosjektdirektør for Ny lufthavn Bodø på vegne av Avinor.