Ill. Brick Visual

Markhus bygger Knudsenkvartalet for Axer Eiendom

Byggmester Markhus AS er tildelt totalentreprisen for byggingen av prosjektet Knudsenkvartalet som består av 146 leiligheter og REMA-butikk i Hjalmar Brantings vei 2 i Fyllingsdalen.

Axer Eiendom AS og Rema Etablering er byggherrene baken av de største leilighetssatsningene i Fyllingsdalen på flere tiår.

Kontrakten har en verdi på 272 millioner kroner eks. mva, og er en av Markhus sine større kontrakter. Knudsenkvartalet har en samlet BRA på 16.675 kvadratmeter hvor boligdelen utgjør 12.377 kvadratmeter. Prosjektet vil gjennomføres i tre trinn, hvor første spadetak for byggetrinn 1 skjer allerede i første kvartal/andre kvartal 2019. De første leilighetene planlegges overlevert til kjøperne i fjerde kvartal 2020.

Boligprosjektet har sentral beliggenhet, kun få minutter fra Oasen Senter. Bybanestopp er planlagt like i nærheten, og vil gi kort reisetid for beboerne inn til Bergen sentrum.

Axer Eiendom AS er godt fornøyd med samarbeidet så langt med Arkitektene hos Tippetue, eiendomsmeglerne fra Privatmegleren og nå nylig Markhus.

- Teamet har raskt fått prosjektet fra tegnebrettet gjennom regulering, nødvendig forhåndssalg og frem til prosjektering.

- Vi har fått en sjeldent god og rask fremdrift, sier prosjektleder Christer Mæhlum, og legger til at stå-på viljen hos både konsulentene og TE har bidratt til et godt gjennomarbeidet prosjekt på kort tid som markedet bekrefter gjennom salgstallene.

Daglig leder i Markhus, Stein Otto Johannessen sier de er veldig fornøyd med å ha inngått avtalen med Axer Eiendom AS.

- Vi ser nå frem til å levere bygget til både avtalt tid og med den kvaliteten både vi, Axer og sluttkunden forventer. Prosjektorganisasjonen hos oss er allerede etablert, og jobber nå aktivt med forberedelsene til byggestart. De senere årene har vi hatt flere store boligprosjekter. I og med at noen av disse nærmer seg slutten, og noen litt mindre prosjekter er allerede avsluttet, så passer dette prosjektet veldig fint inn i driften vår. Det er mange ansatte i selskapet, vi har derfor en uttalt målsetning om å inngå langsiktige kontrakter. Det gir en trygghet for alle som jobber her og arbeidsro for oss som leder bedriften. I tillegg sikrer det langsiktighet for noen av våre gode samarbeidspartnere som konsulenter, underentreprenører og leverandører, sier Johannessen.

Axer Eiendom AS har siden etableringen i Bergen 1. desember 2016 blitt en betydelig aktør, og har ved utgangen av 2018 cirka 230 boliger under bygging, og 3.300 boliger under utvikling på Vestlandet. Med sentrale prosjekter både på Sandsli, Griggastemma (hvor forslag til ny Byarena er lansert), Kronstad, Fyllingsdalen, Nesttun og Åsane er utvikleren tilstede i flere sentrale bydeler, og vil fremover styrke sin posisjon som en av Bergens større utviklere.

Markhus ble etablert i 1986, og har lenge vært en av de ledende byggmestrene i regionen. De siste 5-10 årene har Markhus også etablert seg mer og mer som totalentreprenør. Selskapet utfører totalentrepriser både innenfor nybygg med bolig og næring, og har også hatt flere totalentrepriser innenfor rehabilitering av både borettslag og næringsbygg.

For tiden er det 155 ansatte i selskapet.