Leif Roger Myren. Foto: Mapei

Leif Roger Myren. Foto: Mapei

Mapei og Schütz Nordic inngår samarbeid

Mapei-kunder kan nå levere brukte containere til gjenvinning hos Schütz på Kongsvinger gjennom deres retursystem.

Mapei skriver i en pressemelding at samarbeidet vil innebærer et årlig gjenbruk av 90 tonn plast, 240 tonn stål og at man skal sparer 600 tonn CO2-utslipp.

– De siste årene har vi vokst kraftig på alle områder. Det inkluderer også leveranser av tilsetningsstoffer til betongindustrien og andre produkter som leveres i tusenliters IBC-plastcontainere. Nå går vi fra en intern returordning til en bedre og mer fremtidsrettet løsning i samarbeid med Schütz Nordic. Ved å unngå unødvendig avfall og gjenbruke råvarer sparer vi miljøet, forklarer nestleder tilsetningsstoff Leif Roger Myren i meldingen.

Gjennom 7sterke-nettverket for Lean manufacturing kom han i prat med administrerende direktør Erik Platek hos Schütz Nordic.

– Vi leverer årlig 6.000 IBC plastcontainere med ulike produkter. Tidligere ble disse returnert fra kundene til oss. Vi vasket dem og leverte deretter vaskevannet til destruksjon. Returordningen Schütz Ticket Service innebærer at kundene leverer containeren til Schütz, som smelter om plasten og gjenbruker stålet i nye containere som leveres til oss. Det er sirkulær-økonomi i praksis, sier Myren.

– Kundene våre trenger bare å registrere seg på nett, og kan deretter bestille henting av IBC-containere enten via Schütz Ticket Service-appen på mobilen eller på en egen nettside, forklarer Myren.

Jan Roger Broen. Foto: Mapei

Jan Roger Broen. Foto: Mapei

– Mapei har en 360-graders strategi for å sikre en bærekraftig utvikling av bedriften, skriver selskapet.

– I denne strategien ligger det at vi skal redusere våre avfallstrømmer og utvikle samarbeid med lokal industri. Samarbeidet med industriclusteret 7Sterke er også endel av vår strategiske utvikling. Gjennom samarbeidet med Schütz Nordic er ringen på mange måter sluttet, sier fabrikksjef Jan Roger Broen hos Mapei.

Erik Platek. Foto: Schütz Nordic

Erik Platek. Foto: Schütz Nordic

– Vi har sammen med Mapei sydd sammen et bærekraftig system for gjenbruk av IBC-containere. Det befester Kongsvinger-regionen som Norges grønne hjerte. Mapei er flaggskipet i regionen og går foran som et godt eksempel, ikke bare lokalt men også nasjonalt, forklarer administrerende direktør Erik Platek i Schütz Nordic.