– Hele leveransekjeden omfattes av det nye konseptet, sier Trond Hagerud, administrerende direktør i Mapei. Foto: Mapei

– Hele leveransekjeden omfattes av det nye konseptet, sier Trond Hagerud, administrerende direktør i Mapei. Foto: Mapei

Mapei med nyutvikling fra forskningssenter

Mapeis forskningssenter for bærekraftig betongteknologi har nå lansert et nytt konsept.

Det nye konseptet har fått navnet Pre-Mixed by Mapei, og selskapet peker på at dette er en av deres største lanseringer for økt bærekraft.

Konseptet medfører at gulvavretting og spesialprodukter for understøping, gysing, forankring og fuging ferdigblandes på byggeplass med elektrisk pumpebil. De peker på at det nye gulvavrettingsprodukter som har tatt i bruk ny teknologi med betydelig redusert CO2-avtrykk.

Foto: Mapei

Foto: Mapei

– Produktenes forbedrede CO2-regnskap er dokumentert med miljøvaredeklarasjoner (EPD). Pre-Mixed by Mapei er et nytt konsept hvor produkter utvikles, produseres og håndteres med lavest mulig klimaavtrykk, skriver selskapet i en pressemelding.

– Hele leveransekjeden omfattes av det nye konseptet. Råvarene blir levert til Mapei i Nord-Odal med bruk av utslippsfri logistikk. Produktene kan kjøres rett til byggeplass med elektrisk pumpebil og leveres ut av slange. Produktene leveres med miljøvaredeklarasjoner (EPD), og i tillegg til redusert CO2-utslipp har løsningen flere viktige bærekraftgevinster: Emballasje- og avfallsmengden reduseres vesentlig ved at produktene er ferdigblandet og klar til bruk. Behovet for manuell håndtering av sekker blir borte, og effektiviteten blir betydelig større. Ettersom produktet allerede er ferdigblandet reduseres også støvmengden på byggeplass, til beste for folk og miljø, sier Trond Hagerud, administrerende direktør i Mapei, i meldingen.

– For lanseringen av Pre-Mixed by Mapei-konseptet har vi utviklet ny bindemiddelteknologi og tilsetningsstoffer for lavutslippssementer som oppnår en vesentlig reduksjon i CO2-utslippene sier forsknings- og utviklingssjef Kine Buchholdt Jonassen i Mapei.

Forsknings- og utviklingssjef Kine Buchholdt Jonassen. Foto: Mapei

Forsknings- og utviklingssjef Kine Buchholdt Jonassen. Foto: Mapei