Mange uten strøm etter trafobrann i Røyken

Store deler av Røyken, Asker og Hurum er uten strøm etter en brann i en trafo i Røyken natt til onsdag. Også Oslofjordtunnelen er rammet.

Nødetatene ble varslet om trafobrannen ved Slemmestadveien i Bødalen like før klokken 5, og på det meste ble trolig rundt 20.000 husstander rammet av strømstans i både Røyken og kommunene rundt, skriver Budstikka. Brannen ble raskt slukket.

Det er Glitre Energi som er hovedleverandør av strøm fra transformatoren i Slemmestadveien i Bødalen i Røyken. Litt etter klokken 9.30-tiden opplyste kommunikasjonssjef Morten Schau i Hafslund Nett til NRK at alle hadde fått strømmen tilbake.

– Hvis det likevel er noen som ikke har fått den, må de ta kontakt med sin lokale strømleverandør, understreket beredskapssjef Trond Eriksen i Glitre Energi overfor Røyken og Hurums avis.

Også deler av Oslofjordtunnelen ble rammet av strømbruddet. Dermed ble det stengning og omdirigering av trafikken. Strømbruddet førte også til at vannet ble borte flere steder i Asker.

– Det var en vannstasjon som ble «slått ut», og da kommer ikke vannet ut til folk, opplyste vakthavende i vann og avløpsavdelingen i Asker kommune til Budstikka.

Det bor nær 22.000 personer i Røyken kommune, litt over 60.000 personer bor i Asker kommune, og drøyt 9.300 bor i Hurum kommune.