Oversiktsillustrasjon over de ulike byggene i det nye regjeringskvartalet. Foto: Statsbygg / Team Urbis / Nordic Office of Architecture / NTB
Oversiktsillustrasjon over de ulike byggene i det nye regjeringskvartalet. Foto: Statsbygg / Team Urbis / Nordic Office of Architecture / NTBStatsbygg / Team Urbis / Nordic Office of Architecture / NTB

Mange har hatt meninger om ny regjeringspark

– Nå kan du påvirke hvordan den nye regjeringsparken blir, skrev Statsbygg på sine nettsider, og ba publikum si sin mening om parken ved regjeringskvartalet. I løpet av to uker hadde rundt 500 personer tatt dem på ordet.

– Responsen har vært meget bra, opplyser Pål Weiby, kommunikasjonsleder i byggherreavdelingen i Statsbygg, og legger til at quest back-undersøkelsen nå er stengt, men at det fortsatt er mulig å komme med innspill på e-post (regjeringsparken@statsbygg.no).

Den grønne lungen i byen er planlagt nord for det kommende kvartalet, mot kirkene og Gamle Deichmanske og mellom Akersgata og Møllergata.

– Regjeringskvartalet og også nabolaget rundt kvartalet er under sterk utvikling. Den kommende parken vil bidra til et attraktivt område for dem som bor, jobber, besøker og ferdes gjennom Hammersborg. Vi ser for oss at kvartalsparken skal tilføre området tiltrengte grønne områder og være et bindeledd mellom det nye regjeringskvartalet og bydelen, sier Pål Weiby på statsbygg.no.

Byggherren ser for seg at parken skal fungere både som representasjonsareal for regjeringen og rekreasjonsarealer for ansatte og byens befolkning året rundt, og at det skal bli en moderne bypark med åpent og tilgjengelig areal som skal bidra til et godt bymiljø.