Illustrasjon: Malleus Maskin / Freber Elektronikk

Malleus Maskin og Freber Elektronikk lanserer nye mobile ladeløsninger for elektriske maskiner

Malleus Maskin AS tilbyr i samarbeid med Freber Elektronikk AS mobile løsninger for å lade elektriske gravere, hjullastere, lastebiler og personbiler på plassen.

Det skriver Malleus Maskin og Freber Elektronikk i en felles pressemelding mandag.

Freber har vært i elektronikkbransjens siden 1984, og har de siste tolv årene satset mer på batteri og batteriteknologi, skriver de i meldingen. Nå lanserer de mobile ESS-personbilhengere med innebygde batterier for å levere strøm til elektriske maskiner og biler ute på bygge- og anleggsplassen.

Malleus Maskin har rollen som salgsledd av de nye mobile ladestasjonene, heter det i pressemeldingen.

– Samarbeidet med Freber gjør at vi kan tilby en lokal norsk løsning som også får en teknisk oppfølging i Norge. Dette føler vi er viktig med tanke på oppfølging av produktene i fremtiden, sier daglig leder Kai Moen i Malleus Maskin.

– Moderne batteriteknologi, har enda flere muligheter som gjør at vi kan få lengst mulig levetid. Sammen med kundene vil vi bruke vår ekspertise for å få til nettopp det, supplerer Asgeir Kolsrud fra Freber.

Størrelsen på tilhengerne er, ifølge pressemeldingen, tilpasset maksimal totalvekt opp til 3,5 tonn, og er fra 38 til 191 kilowattimer (kWt) med lagret energi, og fra 30 til 120 kilowatt (kW) med 3-fase nettspenning ut.
Tilhengerne er produsert av norske Tredal, og batterimodulene og programvaren i løsningen er produsert av nederlandske Ateps.