M28

WKE

WKE

Arcasa

Arcasa

Stoplight

Stoplight

Nexconsult

Nexconsult

VikenFiber

VikenFiber

Fjeldheim

Fjeldheim

Lianlogo

Lianlogo

Parkettgruppen

Parkettgruppen

HTHlogo

HTHlogo

Et fortettet område i og rundt Malerhaugveien på Ensjø i Oslo, har gjort byggingen av boligprosjektet
Malerhaugveien 28 til litt av en byggeutfordring for WK Entreprenør AS.

Fakta

Sted: Ensjø i Oslo

Prosjekttype: Leiligheter og barnehage

Byggherre: Neptune Properties

Totalentreprenør: WK Entreprenør

BTA: 9.215 kvadratmeter

Arkitekt: Arcasa arkitekter

Landskapsarkitekt: Bar Bakke

Rådgivere: RIB, RIBr, RIG, RIA, RIBfy, RIM: AFRY l RIVA: Asplan Viak l RIB mur: NIRAS Norge

Underentreprenører og leverandører: Elektro: Stoplight Elektro l Rørlegger: Bravas Engineering l Ventilasjon: Gupex l Grunnarbeider: Kaare Mortensen Oslo/Akershus l Fundamentering: Entreprenørservice l Tømrer- og betongarbeider: Building Block Norge l Plattendekker: Thomas Betong l Prefab balkonger og trapper: Element Sør l Stålkonstruksjoner: Hansen Sveis og Montering l Kjøkken og bad: HTH l Mur: Fjeldheim & Knudsen l Blikkenslager: Franke Onsrud Blikkslageri l Parkett: Parkettgruppen l Systemhimling: Rovik Montasje l Glassfasade: H-Fasader Glassteam l Anleggsgartner: SL Stenlegging l Riving og sanering: R3 Entreprenør l Rystelsesmåling og naboregistrering: Nexconsult l Badekabiner: Badelement l Branntetting: Firesafe l Stillas: MB Stillas l Stikker: Geomatikk Survey l Taktekking: System Tak l Maler: Malermester Dema l Heis: Orona l Gulvsparkling: Lydgulvsystemer l Kjerneboring: Pro-Riv l Vinduer: Lian Vinduer l Solskjerming: Kvint Blendex l Spiraltrapp: Eurostair l Rekkverk og glasstak: Stål & Glassprodukter l Bodvegger: Garantell l Flisarbeider: SH-Bygg l Teppeflis: Solide Gulv l Anleggsgartner: SL Stenlegging l Epoxy: BetongConsult l Parkeringsflåte: Metrisk l Lås og beslag: Lås & Prosjekt l Himlinger: Rovik Montasje l Røykluker: Unilite

Her kan du se presentasjonen av prosjektet fra magasinet Byggeindustrien

Ensjø øst i Oslo har hatt en voldsom boligvekst de siste årene. Det nye prosjektet Malerhaugveien 28, ligger kanskje i det mest kronglete og fortettede området av bydelen. Men WK Entreprenør har løst byggearbeidet på en god måte for byggherren Neptune Properties.

– Vi begynte å rive to gamle næringsbygg i april 2020. De nye boligblokkene er stort sett fundamentert på stålkjernepeler, og delvis direkte på fjell, sier prosjektleder Kristian Thon Moland til Byggeindustrien.

Krevende logistikk

Foruten en krevende logistikk på grunn av andre pågående byggeprosjekter i samme gate, som for øvrig er en blindvei, har restriksjoner i forbindelse med Covid-pandemien skapt utfordringer.

– Mange utenlandske arbeidere vendte hjem, samtidig som det har vært mangel på arbeidskraft. Dessuten har vi hatt forsinkelser av materialleveranser, spesielt trevarer, sier Moland, som understreker at de har løst utfordringene i godt samarbeid med byggherren Neptune Properties.

– Dessuten har vi hatt et godt samarbeid med underentreprenører, og flere av disse har vi tatt med videre til andre prosjekter i samme område, sier Moland.

To tegltyper

Fasadene i blokkene er en kombinasjon av to tegltyper og noe bruk av fasadeplater ved inngangsparti og portal. Leilighetene har som standard enstavs parkett, gulvvarme i samtlige gulv og tre interiørkonsepter som tilvalg i tillegg til fritt tilvalg. Til sammen er det 79 leiligheter i komplekset, men bare 27 parkeringsplasser i p-kjeller i U2, mens det er sykkelparkering og boder i U1. Byggemetoden er plattendekker og prefabrikkerte betongskallvegger som bærekonstruksjon. Kjeller over to etasjer er plasstøpt.

Lagt om VA-anlegget

– Vi har også lagt om hele VA-anlegget i 150 meter av gaten, hvor vi også har etablert nytt fortau og vei. I tillegg har vi bygd en turvei for Bymiljøetaten, som skal danne en forbindelse mellom Malerhaugveien og fremtidig Østre Parkdrag på Ensjø, sier Moland.

Honnør til Arcasa og WK

Prosjektdirektør Kristoffer Jansen i Neptune Properties sier til Byggeindustrien at M28 har blitt en suksess.

– Prosjektet har blitt omtalt i Aftenposten som et prosjekt som ser flott ut fasademessig, og jeg må gi honnør til Arcasa arkitekter for å ha gjort en god jobb i så henseende, sier Jansen.

Han fremhever også WK Entreprenør for en hektisk overleveringsfase rett før sommerferien.

– WK har løst dette på en veldig god måte, og mange av leilighetene har vært helt feilfrie, sier Jansen.

Godt og variert uterom

I en e-post til Byggeindustrien skriver arkitekt Line Sørensen at de har lagt vekt på å lage gode boliger med godt utsyn og lys.

– Prosjektet består av to bygg som er vinklet i forhold til hverandre for å åpne opp mot sør og vest. Dette gir et godt og variert uterom på terreng med utsikt og forbindelse mot Østre parkdrag. Prosjektet består av et mørkt og et lyst teglbygg som har innslag av tre- og platekledning. Variasjon i materialer og farger er med på å skape rikhet og identitet til prosjektet, skriver Sørensen.

Inntrukket toppetasje

Hun opplyser videre om at øverste etasje på begge bygg er trukket inn for å dempe høyden mot bakken og gi spenst i fasaden.

– På de to felles takterrassene har vi jobbet med å skape mange rause soner og inndelinger slik at alle kan nyte den fantastiske utsikten over byen. Barnehagen ligger på et lavere nivå mot sørvest. Denne har store vinduer og en flott trefasade i grønt, som gir farge og snert til barnehagens uteareal, skriver Sørensen.


Flere prosjekter