En 80 meter høy julekran på byggeplassen til Clemenskvartalet lyser opp Bjørvika denne julen. Foto: Katrine Lunke
En 80 meter høy julekran på byggeplassen til Clemenskvartalet lyser opp Bjørvika denne julen. Foto: Katrine Lunke

Lyser opp Bjørvika med 80 meter høy julekran

På byggeplassen til Clemenskvartalet i Bjørvika i Oslo står en 80 meter høy kran dekorert med en 500 meter lang lyslenke.

Å lyssette byggekranen er en tradisjon Vedal og OSU begynte med i 2010, under byggingen av Barcode-rekken, skriver de to utbyggerne i en pressemelding.

– Da alle Barcode-byggene var ferdig i 2016, hadde vi noen års opphold uten julemarkeringen, til vi begynte igjen i år. Vi er vel inne i en tid hvor vi trenger ekstra mye lys rundt oss, av flere grunner, sier Kristian Haug, prosjektleder for Clemenskvartalet i Vedal Prosjekt i meldingen.

De forteller at byggekranen er lyssatt med hjelp fra firmaet MarBre elektro, som også står bak byggestrømmen under arbeidet med Clemenskvartalet. De har levert den 500 meter lange lyslenken, med til sammen 168 lyspærer. Planen er at belysningen skal stå i hele vinter, til det blir lysere tider.

– Nå går snart de fleste i Vedal sitt Bjørvika-team ut i juleferie, mens rundt 20 personer skal jobbe med Clemenskvartalet gjennom julen, sier Haug.

Arbeidet med Clemenskvartalet startet allerede i 2019, og skal fortsette til innflyttingen i 2023.

–Å lyssette byggekrana er vår måte å spre litt juleglede og å ønske alle i nabolaget en god jul, sier Lars Holm, administrerende direktør i OSU i samme melding.