- Det er alltids noen nye prosjekter å finne på i hagen, sier radiomann Øyvind Loven, som besøker Hagemessen for inspirasjon. Foto: Svanhild Blakstad

Loven: Ønsker seg mose og steinhjerte i hagen

Radiomann og komiker Øyvind Loven er en ihuga hageentusiast og får stadig ideer til nye hageprosjekter når han besøker Hagemessen.

Hage.no møter den munnrappe programlederen i Morgenklubben i messehallene på Lillestrøm fredag formiddag.

– Nå har jeg gått rundt her i en og en halv time allerede og får masse inspirasjon og ideer til hva jeg skal gjøre i hagen hjemme. Jeg trodde egentlig jeg var ferdig med prosjektene i hagen, men så kommer jeg hit og finner ut at jeg ikke er helt ferdig allikevel, sier han lattermildt.

Loven bor i et gammelt hus med stor tomt på Nordstrand i Oslo, og de siste årene har han og familien brukt mye tid på å få den hagen de ønsker seg

– Jeg ble for alvor hageinteressert da vi i 2012 kjøpte tømmerhuset med stor hage og naturtomt. Dette var noe jeg hadde drømt om lenge – et gammeldags hus med gress på taket, stabbur og skigard, sier Loven til hage.no.

– På Hagemessen ser man hva man får lyst til å gjøre i hagen – og hva man absolutt ikke vil gjøre. Det er noen ting man smiler av, og andre ting hvor man sier «wow». Men slik er det på alle messer, og slik skal det være, sier han.

På Hagemessen har han blinket seg ut noen store steinplater i granitt, som danner en hjerteform på underlaget.

– Disse har jeg lyst å ha i hagen hjemme De er fine som dekor i gresset, men også til å sette bålpannen på om vinteren, sier han.

Loven bruker nemlig hagen hele året, og den hjemmelagde bålpannen som svigerfaren har laget, er flittig i bruk vinterstid.

Ellers påpeker han at det er mye spennende å se på messen, blant annet mose.

– Det er supergøy! Vanligvis er jo mose noe vi vil bli kvitt, men her har jeg sett løsninger hvor man kan ha mose på veggen, som en dekor og til å rense luften. Man kan ha det hjemme eller på kontoret, og hvorfor ikke skaffe seg en mosevegg ved peisen? undrer Loven, og slår fast at mose både er trendy og kan være hageeierens venn.

Har du noen andre planer for hagen?

– Det er veldig fristende med drivhus, men da må man helst være hjemme. Det er ikke jeg om sommeren, da er jeg på sjøen hele tiden. Så jeg tror nok ikke drivhus er tingen for meg nå. I såfall måtte det være et drivhus hvor jeg kan ha to stoler, et bord og en vinflaske på bordet, sier hage- og båtmannen, som innrømmer at han har en forkjærlighet for engelske drivhus.

Loven er glad for at vinteren er på hell og at utelivet kan starte. – I dag tok jeg bilde av siste snøflekken i hagen, og nå har jeg grillet tre dager på rad. Nå er jeg skikkelig klar for lysere og varmere tider, avslutter radiomannen, for han tar runden videre blant de mange utstillerne på Hagemessen.