Løvegen 5

Prosjektlederne Eirik Pedersen (t.v.) i Birger Pedersen AS og Øyvind Stene fra byggherren Løvegen 5 mener samarbeidet har gått fint.
PedersenBirger

PedersenBirger

HDplan

HDplan

Glømmen

Glømmen

Overhallabetongbygg

Overhallabetongbygg

Midthauglogo

Midthauglogo

Bilforhandleren Slatlem Namsos ønsker å vokse. Nå flytter de inn i et nytt, større og skreddersydd bygg på Spillum.

Fakta

Sted: Namsos, Spillum

Prosjekttype: Næringsbygg/verksted (bilforretning)

Bruttoareal: 1.650 kvadratmeter

Totalentreprenør: Birger Pedersen

Kontraktsum: 31 millioner kroner

Byggherre: Løvegen 5 AS (Bråholmen Eiendom/Glømmen Eiendom)

Byggherrerepresentant: Øyvind E. Stene

Arkitekt: HD Plan & Arkitektur

Rådgivere: RIB: Trønderplan l RIBr: Proveno l RIBfy, RIV rør: Sweco l RIV vent: AFRY

Underentreprenører og leverandører: Betongbygg, fasader: Overhalla Betongbygg l Grunn, utomhus: Glømmen Entreprenør l Glass/alu: Glass og Dørservice l Elektro: Eltric l Lås, beslag: Lås & Sikring l Rørlegger: J. Nilsen VVS l Ventilasjon: KEM Prosjekt l Blikkenslager: Børstad Blikk l Løfteplattform: Tks Heis l Malerarbeider: Malermester Jan Husby l Leddporter: Jarak l Taktekker: Norgestak l Trapper og rekkverk: Midthaug l Flislegger: Brødrene Olsen Mur & Bygg

Klikk her for å se presentasjonen av prosjektet fra magasinet Byggeindustrien

Namsosfirmaet Birger Pedersen har vært totalentreprenør for prosjektet, mens Løvegen 5 (Bråholmen Eiendom og Glømmen Eiendom) eier bygget.

Slatlem Namsos holdt til på Spillum fra før også, men trengte mer plass. Det er ingen grunn til at gamle kunder av bilforhandleren vil kjøre seg vill når bilen skal på service neste gang; nyanlegget er nærmeste nabo til det gamle.

Skreddersøm

– Vi ønsket et anlegg som var skreddersydd for oss, og satte i gang med noe av prosjekteringen før entreprenøren ble koblet inn, forteller Marius Klykken, daglig leder i Slatlem Namsos.

Totalentreprenøren engasjerte lokale HD Plan & Arkitektur for å tegne og planlegge.

Bilforhandleren sørget for å ha en hånd på rattet under hele byggingen.

– Vi har vært aktivt med, og sørget for en god del av leveransene. Det sikret at anlegget ble akkurat som vi ønsket oss. Og slik har det blitt. Her har vi fått et supert anlegg både for kunder og ansatte. Bilmarkedet nasjonalt koker ikke for tiden, men det går helt ok for oss. Og i det nye bygget er vi rigget for vekst, sier en optimistisk Klykken, som tilbyr sine kunder KIA, Peugeot og Opel.

Uvanlig aktiv leietaker

Prosjektleder Øyvind Stene hos byggherre Løvegen 5 AS bekrefter at leietakeren har vært en medspiller.

– Det er uvant at leietaker er så mye med og har stått for mange av leveransene. I praksis ble det behov for flere avklaringer og mer koordinering enn vi er vante med, sier Øyvind Stene.

– Gevinsten er at bygget er blitt presis som leietakeren vil ha det. Det er bedre at det blir riktig første gang, enn å begynne å gjøre om på ting etterpå.

Bygget ble levert til avtalt tid. Overtagelsen skjedde 22. mars.

Slipt fasade

Byggestart var i juni 2023. Grunnforholdene på industriområdet var greie. Den digre elva Namsen som skiller Spillum og Namsos sentrum har gjennom tidene lagt igjen et platå av sand der den møter fjorden.

– Vi støpte en bankett på sandgrunnen. Hovedbæringen er også i betong, mens det er bærende stålkonstruksjoner i de store glassområdene. Betongelementene i fasaden er belagt med slipt, svart larvikitt fra Overhalla Betongbygg, forteller Eirik Pedersen i Birger Pedersen AS.

To soner

Første etasje er delt i en kundesone med bilhall og kundemottak, mens resten av etasjen er viet til verksted, vaskehall, delelager og tekniske rom. Deler av bygget er i to etasjer og andre etasje rommer møterom, administrasjon og pauserom/lunsjrom for de 15 ansatte.

På taket står et varmepumpeanlegg som sørger for energi til bygget via vannbåren varme i gulvet. Energiklassen er A.

Godt samarbeid

Prosjektlederne er godt fornøyd med prosessen.

– Vi har brukt Birger Pedersen AS flere ganger før, og kommer til å gjøre det igjen, sier Øyvind Stene for byggherren. Bråholmen Eiendom har nærmere 30.000 kvadratmeter næringsareal og 150 leiligheter i sin portefølje, fra Stjørdal til Mosjøen.

Eirik Pedersen hos Birger Pedersen AS synes også samarbeidet har gått fint.

Bestemte farger

Når det gjelder farger fikk ikke den arkitekturansvarlige særlig spillerom. Paletten innendørs er signaturfargene til Slatlem, lys grå, mørk grå og en særdeles frisk oransjefarge som dukker opp her og der. Bilhallen er delt inn i soner der hvert bilmerke har sin farge og egenart; Opel har en gulfarge, en mørkere farge for Peugeot og mye lyst treverk i KIA-sonen.

Roser gjennomføringen

Byggingeniør Kristian Dahl Fossum har vært ansvarlig for prosjektet hos HD Design & Arkitektur. Også han er godt fornøyd med det ferdige produktet.

– Jeg synes det har blitt et fint bygg. All ros til byggherre og entreprenør for gjennomføringen. Det er ikke alle prosjekter som går så fint.


Flere prosjekter