Lønnsforhandlingene i kommunesektoren utsettes som følge av storstreiken i frontfagene, opplyser KS-leder Tor Arne Gangsø. Foto: Terje Pedersen / NTB

Lønnsforhandlingene i kommunesektoren utsettes som følge av storstreiken i frontfagene, opplyser KS-leder Tor Arne Gangsø. Foto: Terje Pedersen / NTB

Lønnsforhandlingene i kommunesektoren utsettes

Partene i tariffoppgjøret i kommunesektoren er enige om å utsette den planlagte forhandlingsstarten inntil videre på grunn av streiken i frontfagene.

Det opplyser KS i en pressemelding mandag.

Forhandlingene skulle ha startet torsdag denne uka. KS skal forhandle med fagforeningene LO Kommune, Unio kommune, YS- K og Akademikerne-kommune. Mandag møttes partene for å avklare om lønnsforhandlingene skulle starte etter planen, men har altså nå besluttet å utsette forhandlingsstarten.

25.000 ansatte i LO og YS gikk mandag morgen ut i streik etter at det ble brudd i meklingen med NHO søndag.

Rammen i frontfaget er normgivende for de andre lønnsoppgjørene som kommer på løpende bånd utover våren.

– Det er naturlig at det får konsekvenser at vi ikke har fått på plass en frontfagsramme, sa Tor Arne Gangsø, arbeidslivsdirektør i kommunesektorens arbeidsgiverorganisasjon KS, til NTB tidligere mandag.

Han tror ikke streiken i privat sektor vil få store konsekvenser for forhandlingene i offentlig sektor utover de utsatte forhandlingene. Han tror heller ikke det øker sjansen for flere streiker.

– Det kan bli en tidsforskyvning, men det er ikke dramatisk for oss.