Locus Ensjø

FokusRådgivning

FokusRådgivning

HRTB

HRTB

Barbakkelogo

Barbakkelogo

AFlogo

AFlogo

Rambøllogo

Rambøllogo

AsplanViaklogo

AsplanViaklogo

StenerSørensen

StenerSørensen

Fjeldheim

Fjeldheim

Hubroglass

Hubroglass

NorskEpoxy

NorskEpoxy

HTHlogo

HTHlogo

Unilamp

Unilamp

AF Gruppen har bygget det nye boligkomplekset Locus Ensjø i Oslo for byggherren Selmer Eiendom.

Fakta

Sted: Oslo

Prosjekttype: Bolig og noe næring

Byggherre: Selmer Eiendom

Prosjektledelse: Fokus Rådgivning

Totalentreprenør: AF Gruppen

Kontraktsum eks. mva.: 557 millioner kroner

BTA: 30.000 kvadratmeter

Arkitekt: HRTB

LARK: Bar Bakke Landskapsarkitekter

Rådgivere: RIA, RIByFy, RIB, RIBr, RIG: Rambøll l RIE: Rejlers l RIVA: Asplan Viak l RIV rør: VVS Kontakten l RIV vent: Gupex l RI Vei: Siv. Ing. Stener Sørensen l RIMg: Golder

Underentreprenører og leverandører: Graving og sprenging: Kaare Mortensen l Pel- og spuntarbeider: Entreprenørservice l Betongarbeider: Eiqon l Gulvavretting: Gulventreprenøren l Murarbeider: Fjeldheim & Knudsen l Flisarbeid: BBM l Parkett: ParkettPartner l Kjøkken: HTH l Malerarbeid: Malermester Buer l Tekking: IcopalTak l Blikkenslagerarbeider: Franke Onsrud Blikkslageri l Utomhus: Braathen Landskapsentrepenør l VVS installasjoner: VVS Kontakten l Ventilasjon: Gupex l Elektro: Ing. F. Wickstrøm l Heis: Schindler l Byggautomasjon: OK Andersen l Prefab betongelementer: Buskerud Betongvarefabrikk l Stålkonstruksjoner: Norvik Group l Røykluker: JET Bramo l Vinduer: Norgesvinduet l Gulvbelegg: Andersen & Kjærnsmo l Fuging: Øyan & Schie l Innerdører: Swedoor l Ståldører: Daloc l Trafodører og rister: Møre Trafo l Lås og beslag: Lås og sikring l Rekkverk: Aaberg mek verksted l Glassrekkverk: SIAS l Aluglassystem og aludører: Hubro l Solskjerming: Solskjermingsgruppen l Porter: Hörmann l Nettingboder: Troax Nordic l Systemhimlinger: Rovik Montasje l Taktekking: IcopalTak l Brannisolering: Christiania Brannteknikk l Postkasser: Quadient l Sykkelstativer: Ing Larsson l Avfallshåndtering: Enviropac l Byggvask: ARK Service l Belysning: Unilamp Norden

Her kan du se presentasjonen av prosjektet fra magasinet Byggeindustrien

Byggearbeidet startet i oktober 2020 etter at den gamle Røhne Selmer Ford-forretningen var revet. På grunn av grunnforhold med leire og nærhet til infrastruktur og naboeiendommer, ble byggegropa spuntet.

– Under bakkeplan er det parkeringskjeller, bodarealer og tekniske rom. Til de 206 boligene og dagligvarebutikken er det 115 parkeringsplasser, sier prosjektleder Bjørnar Foss Olsen i AF Gruppen til Byggeindustrien.

Stålkjernepeler

Bygningsmassen er fundamentert med stålkjernepeler til fjell med støpt, konstruktiv bunnplate, som er gulvet i kjelleretasjen. Komplekset består av fire bygg med henholdsvis syv etasjer i to blokker, og åtte etasjer i to.

Det er teglstein i den utvendige fasaden, og fasadeplater i fasadene som vender mot gårdsrommet. I fasadene med tegl som vender ut, er det også trepanel rundt balkonger. Toppetasjene er inntrukket, og her er fasadene rundt etasjen kledd med fasadeplater.

Vannbåren varme

– Råbygget er plasstøpt. Topp-etasjene er utført med stål og hulldekker på grunn av en annen planløsning enn ellers i bygget, sier Olsen.

Boligkomplekset, som også har noen næringsarealer i første etasje, har vannbåren varme i leilighetene i alle gulv.

– Leilighetene, som varierer i størrelse mellom 40 og 130 kvadratmeter, har normalt god standard med blant annet enstavs parkett, og kundene kunne velge mellom fire ulike designpakker på kjøkken- og baderomsinnredning og type fliser. Leilighetene i første blokk ble overlevert kjøperne i august i år. Ferdigstillelse av prosjektet er i andre kvartal i 2023, sier Bjørnar Foss Olsen.

Representant for byggherren Selmer Eiendom, Ståle Brun, skriver i en e-post til Byggeindustrien at Locus Ensjø har blitt et flott prosjekt, som gjør at det er en takknemlig jobb å overlevere leiligheter til fornøyde kunder.

– AF har hatt en solid gjennomføring helt fra oppstart. De ble engasjert tidlig, og var sentrale i utviklingen av prosjektet frem til rammesøknad. Det tror jeg har gjort at prosjektet har gjort riktige forutsetninger fra start, som har ført til få overraskelser underveis. AF har bemannet prosjektet med et dyktig team, og det har vært et åpent og godt samarbeid hele veien, skriver Brun.

Berømmer AF Gruppen

Han utdyper at da de valgte å kjøre i gang prosjektet få måneder etter at pandemien stengte ned landet, så var de spente hvilke følger pandemien ville få for gjennomføringen.

– Selv om prosjektet har opplevd mindre smitteutbrudd, og påvirkning både på produksjon og materialleveranser, så har det blitt løst uten at det har vært nevneverdig konsekvens for fremdrift. Boligkjøperne har fått fremskyndet sine overtakelser, noe som har blitt tatt godt imot. Og så må vi berømme AF for å gjennomføre med systematisk sikkerhetsarbeid, og uten personskader, skriver Ståle Brun.


Flere prosjekter