<p>Fra arbeider med et varmekraftverk i Theistareykjir der de også fører frem varmtvann og damp til kraftverket. Foto: LNS</p>Foto: LNSFoto: LNSFoto: LNSFoto: LNSFoto: LNSFoto: LNS

LNS størst på Island

For mindre enn to år siden etablerte LNS seg på Island, men allerede nå er LNS Saga den største entreprenøren på Island.

Med en omsetning på mellom 700 og 800 millioner kroner, og drøyt 400 ansatte har det i løpet av kort tid blitt virkelig fart på satsingen i vest. LNSs datterselskap er registrert på Island, men har ansatte og virksomhet i både Norge og Island.

Direktør Asgeir Loftsson mener at selskapets allsidighet er nøkkelen bak den vellykkede etableringen.

– Det er et mindre marked her i landet enn i for eksempel Norge, for å bygge et selskap her må vi være allsidige og kunne ta ulike oppdrag, sier han. Og mens LNS i Norge er mest kjent for å flytte og sprenge seg gjennom fjell, tar den islandske datteren også unna betongarbeider og byggejobber, for å nevne noe, sier han i et intervju med nettstedet High North News.

Grønnsaklager og termisk kraftverk
Om en måned skal Asgeir Loftsson overlevere en lagerbygning på totalt 6000 kvadratmeter, hvorav 1000 kvadrat kontorer. Lageret, som ligger i Reykjavik, skal huse grønnsaker og frukt for et islandsk selskap. Oppdraget er et rent byggeprosjekt, hvor LNS Saga også har stått for alt av betong på egen hånd.

– Konkurransen vil øke

Da landets økonomi kollapset i 2008 ble flere selskaper i anleggsbransjen tatt av dragsuget, og Asgeir Loftsson forteller at alt lå helt stille i flere år etter kollapsen. Utbyggingstempoet er fortsatt ikke oppe i den farten det var før kollapsen.

– Vi var heldige med timingen da vi etablerte oss på Island, men det kommer til å bli større konkurranse framover, det er vi forberedt på, sier Frode Nilsen til High North News.