Slik blir det nye regjeringskvartalet. Illustrasjon: Team Urbis
Slik blir det nye regjeringskvartalet. Illustrasjon: Team Urbis

Leverer eget høyspentanlegg til regjeringskvartalet

Teknologiselskapet ABB blir leverandør av høyspentanlegget i det nye regjeringskvartalet.

Det er klart etter at Statsbygg har avholdt anbudskonkurranse, og nå har inngått kontrakt med ABB. Kontraktens verdi er anslått til 44,5 millioner kroner, skriver Statsbygg i en pressemelding.

Det nye regjeringskvartalet skal ha et eget høyspentanlegg som skal sørge for en effektiv og sikker forsyning av elektrisk kraft til alle de elektriske installasjonene i kvartalet. Høyspentanlegget skal leveres komplett med styre-, overvåkings- og betjeningssystem, og med mulighet for fleksibel styring i spesielle situasjoner. Anlegget vil ha grensesnitt mot en rekke andre kontrakter, systemer og aktører – som de som bygger kjeller og leverer bygningsautomasjon.

Dette er den femte av i alt ni tverrgående tekniske entrepriser i regjeringskvartal-prosjektet. Tidligere har teknologiselskapet ABB også bli tildelt kontrakten for sikkerhetssystemer.

Det er også inngått kontrakt med GK Inneklima for bygningsautomasjon, med Schindler for heiser og med Coromatic for reservekraft. Alle disse kontraktene baseres på samspillsformen i likhet med de store entreprenørkontraktene, opplyser Statsbygg.