Johan Wigestrand gir seg som leder i Østraadt Rør AS, men fortsetter som konsernsjef i GO Betong og administrerende direktør i i Østraadt Rør Gruppen. Foto: Helge Knutsen
Johan Wigestrand gir seg som leder i Østraadt Rør AS, men fortsetter som konsernsjef i GO Betong og administrerende direktør i i Østraadt Rør Gruppen. Foto: Helge Knutsen

Lederskifte i Østraadt Rør AS

Østraadt Rør AS fått ny administrerende direktør etter nesten 30 år med samme leder. Den avtroppende sjefen Johan Wigestrand skal nå vie mer tid til rollen som konsernsjef i GO Betong-konsernet.

Geir Wåland tok i august over som administrerende direktør i Østraadt Rør AS. Han blir også viseadministrerende direktør i Østraadt Rør Gruppen.

Østraadt Rør AS/Østraadt Rør Gruppen er en av de største aktørene innenfor prefabrikkerte betong produkter til VA-industrien i Norge. Østraadt Rør Gruppen er et heleid underkonsern av GO Betong.

Johan Wigestrand (65), som har vært daglig leder og administrerende direktør i Østraadt Rør AS og Østraadt Rør Gruppen AS i nesten 30 år, presiserer i en pressemelding fra selskapet at det ikke ligger noen dramatikk i lederskiftet.

Wigestrand skal nå vie mer tid til rollen som konsernsjef i GO Betong-konsernet, hvor Østraadt Rør AS/Østraadt Rør Gruppen utgjør forretningsområdet Kommunalvarer i betong, heter det i meldingen. 

Wigestrand forsetter også i rollen som administrerende direktør i Østraadt Rør Gruppen.

Den nye lederen Geir Wåland (57) har lang erfaring fra både norske og internasjonale virksomheter. Han har over de siste 15 årene hovedsakelig arbeidet internasjonalt, opplyser selskapet i en melding.

Han har blant annet vært administrerende direktør og salgs- og markedsdirektør hos den norske parkettprodusenten Boen AS. Han har også sittet i ledergruppen til den store europeiske parkettprodusenten Bauwerk Boen AG (nå Bauwerk Group AG).

– Det at betongbransjen er ny for meg, gjør dette ekstra spennende og utfordrende, sier Wåland i meldingen.

GO Betong har en årlig en brutto omsetning på rundt 1,3 milliarder og har produksjonsanlegg store deler av landet fra Kristiansand i sør til Alta i nord. Konsernet sysselsetter på årsbasis 340 medarbeidere.

Østraadt Rør AS har en årlig omsetning på NOK 138 millioner kroner, mens Østraadt Rør Gruppen AS som har en omsetning på 305 millioner kroner. Ved Østraadt Rør AS er det 62 ansatte og i hele Østraadt Rør Gruppen totalt 110 ansatte.