Foto: Andrius Gudelis

Foto: Andrius Gudelis

Lean Construction Norge er 15 år

Lean Construction Norge er 15 år, og det feires med et utvidet medlemsmøte rundt det å jobbe med å eliminere sløsing.

Lean Construction Norge (LC-NO) ble startet opp i 2007 som et initiativ for kunnskapsdeling og erfaringsutveksling for bruk av lean-metodikk i bygg- og anleggsprosjekter og derigjennom fremme verdiskaping i prosjektbasert produksjon.

– LC-NO har siden starten vært en arena for et unikt samarbeid mellom næringslivets bygg- og anleggsprosjekter, og forskning og utdanning innen lean-metodikk for bygg- og anlegg. Dette en styrke vi også vil vektlegge fremover og tilrettelegge for fremover, sier styreleder i LC-NO, Øyvind Kjøllesdal, i en pressemelding.

– Sirkularitet er på alles lepper om dagen, men å utnytte ressursene effektivt er noe som alltid har ligget i kjernen av lean-filosofien; å fjerne «waste», altså all unyttig bruk av materialer, tid og ressurser. Vi gleder oss derfor til å på neste medlemsmøte vise frem prosjekter og virksomheter som virkelig er med på å heve standarden for en mer bærekraftig bygg- og anleggsbransje, legger Kjøllesdal til.

Arrangementet som går av stabelen på Klimahuset på Tøyen fredag 28. oktober fra klokken 11.15 er i utgangspunktet forbeholdt medlemmer av LCNO.

– Men bedrifter og privatpersoner som vil se om nettverket er noe for dem er også hjertelig velkomne til å melde seg på, sier Kjøllesdal.