Lars Erik Lund. Foto: Veidekke
Lars Erik Lund. Foto: Veidekke

Lars Erik Lund nytt styremedlem i Grønn Byggallianse

Lars Erik Lund ble på årsmøtet til Grønn Byggallianse valgt som nytt styremedlem for to år.

Han erstatter Eirik Wraal fra AF Gruppen som trer ut av styret.

– I 2023 har Grønn Byggallianse startet arbeidet med å styrke innsatsen for økt bærekraft i norsk anleggssektor, blant annet ved å inngå et flerårig samarbeid med Bane Nor, Nye Veier og Statens vegvesen om hvordan vi kan øke bærekraft i anleggsprosjekter og hvordan sertifiseringsordningen Breeam Infrastructure kan tilpasses til norsk anleggsvirkelighet. Med Lars Erik på laget har Grønn Byggallianse fått nok et styremedlem som vil gi verdifulle bidrag til dette arbeidet, forteller styreleder i Grønn Byggallianse og direktør i Snøhætta, Tonje Frydenlund, i en pressemelding.

Lars Erik Lund er konserndirektør for strategi og bærekraft i Veidekke og styremedlem i Sisters in Business og UN Global Compact Norway. Han ser frem til å ta fatt på oppgaven.

– Dette er et verv det var lett å si ja til. Det er et stort miljøavtrykk fra bygg-, anlegg- og eiendomssektoren, og sektoren spiller derfor en avgjørende rolle for at Norge skal nå klima- og miljømålene. Jeg gleder meg til å arbeide med styret og de dyktige og engasjerte medarbeiderne i Grønn Byggallianse for å gjøre bærekraft til et selvfølgelig valg i vår sektor, sier Lund i meldingen.

Eirik Wraal, konserndirektør Bygg, Energi og Miljø fra AF Gruppen trer ut av styret etter to år.

– Eirik har bidratt aktivt til å utvikle Grønn Byggallianse til den slagkraftige organisasjonen vi har i dag. Jeg vil takke Eirik for hans medvirkning til den positive utviklingen Grønn Byggallianse opplever, sier Frydenlund.

Styret i Grønn Byggallianse består etter årsmøtet 20. april av:
Styreleder: Tonje Frydelund, Snøhetta
Nestleder: Synnøve Lyssand Sandberg, Skanska

Styremedlemmer:
Anne-Hilde Bråtebæk, Helse Sør-Øst RHF
Atle Sylvarnes, Backer AS
Birger Steffensen, Bane NOR
Harald V. Nikolaisen, Statsbygg
Lars Erik Lund, Veidekke
Mathis Grimstad, Stor-Oslo Eiendom
Per Olaf Øxseth, Tarkett Norge AS
Stein Randby, Malling & Co
Tone Tellevik Dahl fra Norsk Eiendom er observatør