<p>Ford Ranger Thunder. Foto: Ford</p>

Lanserer spesialversjon av Norges mest solgte pickup – Ford Ranger Thunder kommer kun i 4.500 eksemplarer

Norges og Europas mest solgte pickup så langt i 2020 kommer nå i en spesialmodell med tøft  design. Ford Ranger Thunder blir produsert i kun 4.500 eksemplarer.

– Dette er en pickup med et enda tøffere utseende for de kundene som ikke er redde for å bli lagt merke til. Nye Ranger Thunder står ut i mengden. Samtidig er den like anvendelig og praktisk som den er komfortabel, stilig og tøff. Dette er en modell som vil gjøre Ranger enda mer attraktiv for flere nordmenn, sier administrerende direktør i Ford Motor Norge Per Gunnar Berg i en pressemelding fra Ford.

Ford har siden 2012 satset på et bredt sortiment innen nyttekjøretøy. Det har gitt resultater. Merket er nå nummer en innen nyttekjøretøy i Europa. Innen pickupsegmentet både i Europa og Norge er Ford Ranger markedsleder. Ford Ranger ble også kåret til International Pickup of the Year 2020.

Ford Norge opplyser i en pressepresentasjon mandag morgen at de har hatt god erfaring med lansering av spesialversjoner. Derfor er det også knyttet stor spenning til Ford Ranger Thunder.

Nåværende versjon av Ford Ranger ble lansert ny i 2019, og spesialversjonen Ranger Thunder bygger videre på Ranger Wildtrak. Ranger Thunder er allerede i salg og kommer til Norge på sensommeren.

Produksjonen ved fabrikken i Sør-Afrika starter i juni 2020. Ford Ranger Thunder blir produsert i kun 4.500 eksemplarer for Europa.

Prisen starter på 565.000 kroner, 25.000 kroner over Ranger Wildtrak. Ranger Thunder som doublecab. Bilen blir en velutstyrt modell med 3,5 tonn hengervekt og over 1 tonn nyttelast.

Motoren er en kraftig Bi-turbo 2-liters EcoBlue dieselmotor på 213 hestekrefter med en 10-trinns automatgirkasse. Fargen blir sea grey. Spesialmodellen får flere spesielle eksteriør- og interiørdetaljer.