Vartdal Plast lanserer nå Vartdal Ringmur Loop, som er det første produktet i en ny serie basert på 100 prosent resirkulert plast. Foto: Vartdal Plast.

Lanserer produktserie av 100 prosent resirkulert plast

Vartdal Plast lanserer nå Vartdal Ringmur Loop, som er det første produktet i en ny serie basert på 100 prosent resirkulert plast.

Det opplyser Vartdal Plast i en pressemelding.

I samarbeid med råstoffprodusenten BASF lanserer Vartdal Plast et formstøpt produkt for byggevaremarkedet der råstoffet som er brukt er laget av kjemisk resirkulert plastavfall.

– Med produktserien Loop markerer Vartdal Plast en ny viktig milepæl i satsningen på sirkulære produkt innenfor alle forretningsområdene til selskapet, skriver Vartdal Plast i en pressemelding.

Navnet Loop er valgt fordi alle produktene i serien, ifølge Vartdal Plast stammer fra 100 resirkulert plast eller fra ikke-fossile råvarekilder. Plastavfall som før ble brent blir en del av loopen og blir brukt som råvare av BASF. Råvaren blir kalt pyrolyseolje og erstatter delvis fossil olje, som vanligvis blir brukt i fremstillingen av polystyren. Andelen av resirkulert råvare er fordelt til spesifikke produkt med tilnavnet Ccycled, som er en forkortelse for Chemically Recycled, opplyser Vartdal Plast i meldingen.

Polystyrenråstoff fremstilt av pyrolyseolje har ifølge Vartdal Plast nøyaktig det samme «DNA» som råstoff fremstilt av fossil olje. Med andre ord skal Vartdal Ringmur Loop ha nøyaktig de same egenskapene som den tradisjonelle ringmuren. I tillegg til Vartdal Ringmur Loop, vil Vartdal Plast blant annet tilby emballasje med matvaregodkjenning og andre emballasjeprodukter i Loop-serien.

Daglig leder Jan Endre Vartdal i Vartdal Plast-konsernet. Foto: Vartdal Plast.

– Dette er en merkedag i EPS-bransjens historie, ikke bare i Norge, men i hele verden. BASF har vært vår samarbeidspartner helt siden vi startet Vartdal Plast, og det er derfor utrolig stort å få være det første selskapet i verden som tar i bruk råstoffet med benevnelsen Ccycled i et byggprodukt, sier daglig leder Jan Endre Vartdal i Vartdal Plast-konsernet.

– Det grønne skiftet er over oss, og vi tror at det er mange miljøbevisste kunder der ute. For å skape forandringen som er nødvendig, må vi handle nå. Dette er bare starten og vi vil komme med flere produkt fremover som vil sette nye standarder når det gjelder CO2 fotavtrykk, men som har de samme gode produktegenskapene som kundene våre allerede kjenner til, tilføyer Vartdal.