Eltrode AS har utviklet nødlyskonspetet Lyngen LED Nød. Foto: Eltrode.

Lanserer LED-stripe som nødlys til byggeplass

Eltrode lanserer nå et nytt og patentert nødlysprodukt til bygg- og anleggsplasser.

Eltrode AS tilbyr allerede LED-stripen Lyngen LED som har blitt et populært byggelysprodukt på bygg- og anleggsplasser. Nå kommer selskapet med det patenterte konseptet Lyngen LED Nød, som skal løse nødlysproblematikken på byggeplasser.

– Nødlys på byggeplass har til dags dato ikke markert utgang med exit farge på lyset. Det har vært et vanlig lys med batteri som like godt kan lede personer lenger inn i bygget som ut, med andre ord en direkte farlig løsning. Med vår nye løsning vil også redningsmannskaper visuelt kunne orientere seg over rømningsveier og bedre kunne drive redningsarbeid, sier daglig leder Freddie Hauge i en pressemelding fra Eltrode.

– Vi har jobbet lenge med dette produktet og er svært fornøyd med at vi har fått til et produkt som øker sikkerheten til de som jobber og besøker bygg og anleggsplasser, fortsetter han.

Den nye nødlysløsningen er en Lyngen LED med fast strøm 230V og batteripakke i henhold til kravene. Ledstripen er delt opp i segmenter med hvitt og grønt, der grønnfarge har standardfarge for nødlys. De hvite feltene er for å gi en trygt opplyst utgang. Lyngen LED Nød er beregnet for drift hele døgnet, lik Eltrode sine andre Lyngen LED-modeller, melder selskapet.

Eltrode AS har utviklet Lyngen LED Nød med en rekke tilkoblingsmuligheter som tilvalg, for eksempel kan brannalarm eller sirene få LED stripen til å blinke, eller man kan selv kjøre den manuelt i blinkemodus i nødsituasjoner.

Batteri lades tradisjonelt fra 230V, og man kan ved tilvalg bruke 12V fra solcelle eller andre løsninger, skriver Eltrode i meldingen.