NKF-rådgiver Andreas Birkeland. Foto: NKF veg og trafikk

Lanserer jushjelp til veispørsmål

Nettstedet vegjus.no skal gi norske kommuner hjelp i juridiske veifaglige spørsmål.

Vegforum for byer og tettsteder (VBT) og NKF veg og trafikk har gått sammen og skapt et verktøy for norske kommuner til bruk i saksbehandling av juridiske veifaglige spørsmål, skriver de to organisasjonene i en pressemelding tirsdag.

Nettstedet vegjus.no er tilgjengelig for alle landets kommuner. Her skal man finne hjelpemidler, tilgang til rettskilder, brevmaler, håndbøker, informasjonsfoldere, lover, forskrifter og tidligere dommer.

Finner ikke søkerne det de lurer på, kan de også sende inn spørsmål som blir behandlet av en gruppe jurister som vil komme med en anbefaling innen kort tid, skriver VBT og NKF i meldingen.

– Vi skal være til for kommunene, og det er gøy for oss i både NKF og VBT og kunne gi våre medlemmer, ja faktisk hele Kommune-Norge noe tilbake i form av hjelpemidler og verktøy som gjør deres arbeidshverdag enklere, sier NKF-rådgiver Andreas Birkeland i pressemeldingen.

23. til 24. januar 2017 skal siden relanseres under vegjus.no-konferansen i Oslo.

Turid Åsen, prosjektleder for vegjus.no.

– Siden utvikles ved hjelp av brukerne. Jo flere kommuner som benytter siden, jo mer fagstoff vil bli gjort tilgjengelig. Et ledd i dette blir å arrangere en fysisk samling på nyåret. Vi gleder oss til samling i januar, og kan by på et rikholdig program som tar for seg blant annet krav til driftsstandard, normarbeid i kommunene, juridiske kilder, grensesnittproblematikk, overvannsrett, ansvarsforhold og mye mer. I tillegg blir det arbeidsgrupper og videreutvikling av siden etter kommunenes behov, så vi håper å se hele Kommune-Norge i Oslo i januar, uttaler Turid Åsen, prosjektleder for vegjus.no.