Langenga

Fra venstre: Magnus Moen Sydtangen, Katrine Glimsdal Sinkaberg, Erik Skjennum, Mikkel Narmo, Geir Moland, Jacob Ruud Alvseike.
ØMFlogo

ØMFlogo

Con-Formlogo

Con-Formlogo

Tiveta

Tiveta

Byggogmal

Byggogmal

Tundøren

Tundøren

Segatech

Segatech

Lianlogo

Lianlogo

MrFug

MrFug

Ø.M. Fjeld og Conceptor Bolig har startet overleveringen av 121 nye boliger på Langenga i Asker, med både idrettsanlegg, skole og barnehage som nærmeste naboer. Nå er de i gang med neste byggetrinn.

Fakta

Sted: Asker

Prosjekttype: Boliger

Størrelse: 15.842 kvadratmeter (BTA), inkludert kjelleretasje

Byggherre: Conceptor Bolig

Totalentreprenør: ØMF Asker Ringerike

Kontraktsum: 285 millioner kroner

Arkitekt: NSW Arkitektur

Landskapsarkitekt: LARK Landskap og Norconsult

Rådgivere: RIB, RIBfy: Rambøll l RIBr: Roar Jørgensen l RIVA: Svendsen & Co lRIE: Five Elektro l RIVv: Bryn Byggklima l RIVr: Assemblin

Underentreprenører og leverandører: Prefab: Con-Form l Badekabiner: Badelement l Plasstøpt betong: Novo Entreprenør l Flis- og malerarbeid: Bygg & Mal l Trapper og rekkverk: Segatech l Taktekking: Rune Edvardsen l Vinduer: Lian Vinduer l Dører: Tundøren, Swedoor, Daloc l Grunn- og utomhusarbeider: Brevik l Utvendig tømrer: RMB l Innvendig tømrer: Tiveta l Parkett: Parkettpartner l Himlinger: Arne Himling l Kjøkken: Designa l Brannisolering: Albanor l Branntetting: Bygg & Brannsikring l Prefab trapper: Element Sør l Gulvavretting: Gulventreprenøren l Oppmåling: OMS Oppmåling l Elektro: Five Elektro l Rørlegger og sprinkler: Assemblin l Ventilasjon: Bryn Byggklima l Fuging: Mr. Fug

Klikk her for å se presentasjonen av prosjektet fra magasinet Byggeindustrien

Totalentreprenør Ø.M. Fjeld har så langt bygd 121 boliger i Langenga-prosjektet til Conceptor Bolig. Overleveringen begynte i september og vil pågå til starten av desember.

Boligene er fordelt på fire bygg av varierende størrelse. Det største bygget inneholder 48 boliger, fordelt på fem etasjer, og det minste bygget inneholder 12 boliger, fordelt på fire etasjer. De to mellomstore byggene inneholder 24 og 387 boliger, fordelt på seks etasjer.

Samlet BTA, inkludert felles garasjekjeller som strekker seg under alle de fire byggene, er på 15.842 kvadratmeter. Garasjen er 5.377 kvadratmeter, mens boligarealet er på 10.465 kvadratmeter.

– Dette er det største av i alt tre planlagte byggetrinn i prosjektet. Vi er nå i gang med utbyggingen av andre byggetrinn, og til sammen er det planlagt cirka 240 leiligheter på tomten, sier prosjektleder Mikkel Narmo i ØMF Asker Ringerike, et av de i alt ni regionselskapene i Ø.M. Fjeld-konsernet.

Gode kvaliteter

Boligene i første byggetrinn varierer i størrelse fra 37 til 158 kvadratmeter, og er fra to- til fire-romsleiligheter. Prisene strekker seg fra 3,89 til 18,90 millioner kroner, og alle utenom 11 leiligheter er solgt.

– Det er solgt til ulike kjøpergrupper, både yngre, eldre og småbarnsfamilier. Vi har fått mange gode tilbakemeldinger fra de som har flyttet inn så langt, sier prosjektlederassistent Katrine Glimsdal Sinkaberg.

Hun forteller at leilighetene har store balkonger, og at noen i første etasje har egen hage.

– Alle leilighetene har moderne standard, med store vinduer fra gulv til tak og vannbåren gulvvarme. De har også gode sol- og lysforhold, og mange av dem har sjøutsikt, forteller Sinkaberg.

Malmfuru og covertegl

Prosjektleder Henryk Hüls i Conceptor Bolig, som er byggherre, sier de har lagt vekt på å bruke tidløse materialer av god kvalitet.

– Vi har lagt oss på et godt nivå. Det er romhøyde på 2,65 meter, som gir leilighetene en fin romfølelse. Standardløsningene på kjøkkenet og bad er av god kvalitet, og det er enstavsparkett på gulvene. I fellesarealene er det overflater av eik, betong og terrazzoflis, som fungerer veldig bra sammen. Det er også store vinduer i trappegangene som gir mye lysinnslipp, sier han.

På den utvendige fasaden er det i hovedsak brukt malmfuru og covertegl. Arkitekt Espen Marthinsen i NSW Arkitektur sier det har vært et mål å bruke materialer, farger og detaljer som harmoniserer og viser at de fem byggene hører sammen.

– Det har vært krav fra Asker kommune om en estetisk helhet, og i tillegg variasjon i fargene. Samtidig har byggherren vært opptatt av god kvalitet, så vi satte oss tidlig ned for å finne ut hvilke materialer som kunne passe sammen. Covertegl kom fort opp, og brukes på de tre punkthusene som er nærmest veien. På bygget nærmest skogsområdet på tomten ble det valgt tre som står i stil med coverteglen, sier Marthinsen.

Transformert området

Som en del av prosjektet er det også bygd to felles takterrasser og et utomhusområde med både lekeplasser, bordtennisbord og en discgolfbane knyttet til friområdet ved siden av byggene.

– Det er kort vei til både marka, sjøen og Asker sentrum. Området var likevel ganske øde for bare noen få år siden. Det var bare skog og et eldre logistikkbygg her. Nå er det bygd ut veldig mye på kort tid. Samtidig med boligprosjektet er det bygd sykkelvelodrom, skole og barnehage på nabotomten. Området har fått et løft, og det er det mange som har kommentert. Det er hyggelig, sier Narmo.

– Den store forandringen fra hvordan området så ut før til hvordan det ser ut nå gjør at dette prosjektet skiller seg ut. Tomten er også blitt løftet flere meter, for å bedre både lysforholdene og utsynet mot fjorden, legger han til.

Planlagt i flere år

Ø.M. Fjeld og Conceptor Bolig begynte å planlegge prosjektet allerede i 2020.

– Vi inngikk en samspillsavtale i 2020, og utviklet prosjektet i samarbeid. Det resulterte i en totalentreprisekontrakt i 2021. Deretter har vi videreført samspillet til byggetrinn to og tre. Vi har en veldig god dialog med byggherre, og et godt samarbeidsmiljø, sier Narmo.

Han forteller at de begynte med grunnarbeidene på tomten høsten 2021.

– Byggeprosessen har gått bra, men oppstarten ble litt preget av vanskelige grunnforhold og logistikkutfordringer. Det har pågått mye infrastrukturarbeider i området og bygningsarbeider på nabotomten. Vi har imidlertid vært fleksible og tilpasset oss situasjonen, sier Narmo.

– Etter at vi kom oss over bakken, har arbeidene gått veldig bra. Betongarbeidene startet i januar 2022. Deretter har fagarbeiderne i prosjektet blitt forflyttet etappevis fra bygg til bygg. Det siste bygget var tett i april, og de innvendige arbeidene har pågått fram til overlevering, fortsetter han.

Narmo sier byggeprosessen naturligvis er blitt påvirket av koronarestriksjoner og leveranseproblemer knyttet til krigen i Ukraina, men at de likevel leverer til avtalt tid.

– Det er vi godt fornøyde med, og er et resultat av godt samarbeid med både byggherre og underentreprenørene våre, forteller han.

Satser i utfordrende marked

Hüls i Conceptor Bolig sier de også er godt fornøyde med samarbeidet så langt.

– Vi har hatt et langt samarbeid, og avklarte mye i den innledende samspillsperioden. Begge parter vet hva som skal leveres og hva som forventes. Det har ikke vært mange overraskelser underveis, og foreløpig er begge parter gjensidig fornøyde, sier han

– Er det skummelt å satse på et boligprosjekt i dagens utfordrende marked?

– Vi kan ikke svare helt nei på det i situasjonen markedet befinner seg i nå. Det tar kanskje lenger tid å selge boliger enn vi skulle ønsket oss, men har fått solgt de aller fleste i første byggetrinn. Nå som de første byggene er ferdige, og potensielle kjøpere kan se boligene med egne øyne, tror vi også det kan bedre det videre salget i prosjektet. Samtidig jobber vi nå med rammesøknaden for tredje byggetrinn, men vi vil vente med å realisere prosjektet til markedet normaliserer seg, sier Hüls.


Flere prosjekter