Prisvinner Erlend Bolstad (i midten) med RIF-sjef Liv Kari Skudal Hansteen og Tore Moen. Foto: RIF

Lærer skrev beste Masteroppgave om klasseromsakustikk

Erlend Bolstad ble tildelt prisen for Årets beste masteroppgave innen akustikkfaget med en oppgave om klasseromsakustikk av Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF).

Det skriver RIF i en pressdemelding mandag.

Bolstad har jobbet seks år som lærer, heter det i meldingen.

Prisen for Årets beste masteroppgave innen akustikkfaget gis til enkeltpersoner som har innlevert sin masteroppgave ved et norsk universitet som underviser i akustikk. Det legges spesielt vekt på at oppgaven skal være nytenkende, ha en nyhetsverdi og at oppgaven er praktisk og nyttig for rådgiverbransjen. I fjor ble det ikke utdelt noen pris, skriver RIF.

– Årets prisvinner har skrevet en meget god oppgave vi mener treffer godt. Oppgaven har praktisk nytte for rådgiverne og bør være av interesse også for entreprenørene og byggherrene, sier Tore Moen, som er leder for RIFs ekspertgruppe innen akustikk.

Årets vinner er trommeslager Erlend Bolstad. Bolstad har en bachelorgrad i musikkteknologi, og jobbet seks år som lærer før han påbegynte bachelor- og masterstudiet i akustikk på NTNU. Tittelen på Bolstads prisvinnende masteroppgave heter «Room acoustic conditions in primary schools». I arbeidet med oppgaven tilbrakte han blant annet 16 dager i felten på ulike skoler i Trondheimsområdet for å måle lydnivåer i undervisning og romakustiske egenskaper som bakgrunnsstøy og etterklangstid.

Med prisen følger diplom og prispenger, skriver RIF.