Byråd Tone Tellevik Dahl (fra venstre), konserndirektør for bygg i Skanska Tor-Arne Midtskogen, administrerende direktør i Omsorgsbygg Tore Fredriksen og byråd Marthe Scharning Lund la ned grunnstein på Ryen helsehus. Foto: Omsorgsbygg

La ned grunnstein på Ryen helsehus

Forrige uke ble grunnstein lagt ned på Ryen helsehus i Oslo.

Det skriver Omsorgsbygg Oslo KF i en melding til Byggeindustrien tirsdag.

Ryen helsehus er et ledd i byrådets sykehjemsatsing, som innebærer modernisering/reetablering av 2.500 plasser. Helsehuset har fire etasjer og et bruttoareal på 13.250 kvadratmeter, og består av 142 korttids- og rehab-plasser med til sammen 18 bogrupper.
Bygget er i tillegg tilrettelagt med gode møtelokaler, som, ifølge pressemeldingen, skal gi tverrfaglige møtemuligheter.

Bygget er tilrettelagt for personer med demens, og er fylt med relevant velferdsteknologi, som posisjonering av pasienter ved hjelp av smykker, tilrettelagt for anonymisert digitalt tilsyn, samt god wifi- og mobildekning, slik at man i løpet av byggets levetid kan ta i bruk den nyeste teknologien, skriver Omsorgsbygg.

Ryen helsehus er miljøsertifisert til BREEAM NOR Very Good, og byggeplassen er fossilfri.

Underetasjen er plassbygget i betong, mens resten, tre fjerdedeler, av helsehuset er bygget som moduler på fabrikk i Estland. Alle moduler er bygget i tre. Modulene kommer med 90 prosent ferdigstillelsesgrad, og er fraktet via Østersjøen, inn Oslofjorden til Filipstad. Der er modulene lastet på trailer og brakt opp til Ryen.
Det er, ifølge Omsorgsbygg, første gang de bygger sykehjem på denne måten.

Skanska er entreprenør på prosjektet, og entreprenør og byggherre Omsorgsbygg har benyttet Skanskas ICE-metodikk og VDC-prosjektering, heter det i pressemeldingen.