Konsernsjef i OBOS Daniel Kjørberg Siraj (fra venstre), byrådsleder Raymond Johansen og byrådsdirektør i Søndre Nordstrand, Monica Nordmoen. Foto: NyebilderKonsernsjef i OBOS Daniel Kjørberg Siraj. Foto: NyebilderHolmlia-rapper Oscar Blesson. Foto: NyebilderFoto: NyebilderFoto: NyebilderFoto: NyebilderFoto: NyebilderFoto: Nyebilder

La ned grunnstein på nye Holmlia Senter

Byrådsleder Raymond Johansen markerte starten på det nye senteret som skal stå ferdig i 2021.

Det skriver OBOS i en pressemelding fredag.

– Nye Holmlia Senter blir et nytt kraftsenter og samlingspunkt for bydelen. Her kan lokalbefolkningen møtes og oppleve fellesskap uten å måtte dra inn til byen, sa byrådsleder Raymond Johansen da han deltok på grunnsteinsnedleggelsen.

Konsernsjef i OBOS, Daniel K. Siraj, byrådsdirektør i Søndre Nordstrand, Monica Nordmoen og den lokale rapperen Oscar Blesson deltok også på seremonien.

Blesson er oppvokst på Holmlia og tror det nye senteret vil ha mye å si for lokalbefolkningen.

– Det er veldig bra at det skjer noe her og at vi føler vi blir satset på. Det nye senteret blir et stort samlingssted for både unge og gamle. I tillegg kan et nytt og fint senter bryte med noen av forestillingene folk har om hvordan det ser ut på Holmlia, sier han.

Holmlia Senter åpnet for første gang i 1982. Det nye senteret vil utvides og bygges om, og vil, ifølge pressemeldingen fra OBOS, bære mer preg av å være en møteplass enn et shoppingsenter.

– Tidene forandrer seg, og det som fungerte for 40 år siden fungerer ikke lenger i dag. Det nye senteret vil fortsatt dekke hverdagsbehovene til lokalbefolkningen, men det vil være flere serveringstilbud og møteplasser, sier konsernsjef i OBOS, Daniel Kjørberg Siraj.

Nye Holmlia Senter vil stå klart for gjenåpning høsten 2021. Det vil bli bygget som et miljøvennlig bygg og skal BREEAM-sertifiseres.