Konstituert administrerende direktør i Vestaksen Eiendom, Sindre Juel Berg (fra venstre) under grunnplankenedleggelsen på Spor X i Drammen, her med Drammen-ordfører Monica Myrvold Berg og sjefanalytiker i Sustainable Finance i Nordea, Thina Saltvedt. Foto: Torbjørn Tandberg

La ned grunnplanke på trebygget Spor X i Drammen

Denne uken ble grunnplanken lagt ned på det som skal bli Norges tredje høyeste trebygg, Spor X i Drammen.

Det skriver byggherre Vestaksen Eiendom i en pressemelding onsdag.

250 mennesker vil ha arbeidsplassen sin i det bærekraftige bygget når det etter planen skal stå ferdig innen nyttår. Denne uken la Drammen-ordfører Monica Myrvold Berg ned grunnplanken på prosjektet.

– Spor X er både fremtidsrettet og historisk, sa Berg under seremonien.

Entreprenør på prosjektet er Betonmast Buskerud-Vestfold, og tømmer og treverk leveres kortreist av den lokale bedriften Splitkon.

Konstituert administrerende direktør i Vestaksen Eiendom, Sindre Juel Berg, var også til stede under grunnplankenedleggelsen, og trakk frem miljøambisjonene til prosjektet.

– Målet er at Spor X skal bli Nordens mest bærekraftige kontorbygg. I dette ligger et kontorbygg miljøsertifisert som Breeam Outstanding, passivhus, og med energiklasse A. Med tanke på den sentrale beliggenheten, har vi valgt ikke å bygge en eneste parkeringsplass i bygget. I stedet legger vi til rette for både sykkelparkering og treningsrom, sa han.