Dronefoto av byggeplassen for Nye SUS. Foto: Mikal Haga, Kruse Smith

Kruse Smith signerer opsjon på nytt Stavanger-sykehus

Kruse Smith signerer opsjon for utvidelser avbehandlingssenterert ved Nye Stavanger Universitetssykehus.

Kruse Smith er allerede i gang med arbeidene er allerede for behandlingsbygget ved nye Stavanger Universitetssykehus som i fjor høst fikk finansiering til ytterligere utvidelse med 20.000 kvadratmeter. Avtaleutvidelsen for råbygget har en pris på 76,5 millioner kroner inkludert merverdiavgift, skriver Helse Stavanger i en pressemelding.

- Vi er glade for å ha dette på plass og signert, slik at vi nå kan holde farten oppe sammen med Kruse Smith. De er allerede godt i gang med betongarbeidene på underetasjene på utvidelsen av behandlingsbygget, sier Kari Gro Johanson, prosjektdirektør for Nye SUS i meldingen.

Dermed har Kruse Smith samlet vunnet kontakter med Nye SUS på over 763 millioner kroner inkludert merverdiavgift. Kruse Smith er godt i gang med leveransen, og etter en tid med dialog rundt omfanget er avtalen signert. Entreprenøren har arbeider på byggeplassen for Nye SUS frem til høsten 2022.

- Vi hadde opsjon på å utvide vår avtale om å levere råbygget til Nye SUS, og den opsjonen får vi nå utløst. Det har vært noen gode prosesser om omfang og hvilke oppgaver som skal legges inn i avtalen, sier Kristin Stømer Frafjord, regiondirektør i Kruse Smith i meldingen.

Kruse Smith etablerte i november 2019 en betongfabrikk på byggeplassen som forsyner prosjektet med kortreist og miljøbesparende betongelementer, der er det fortsatt full produksjon.