Kronprinsen besøker bergindustrien i Vestfold

Bransjeforeningen Norsk Bergindustri feirer i disse dager 10-årsjubileum. Tirsdag 17. april besøker kronprins Haakon medlemsbedrifter i Vestfold.

Kronprinsens besøk begynner hos Lundhs i Larvik, der representanter for bransjeforeningen og bedrifter vil orientere om bergindustrien i Vestfold. Deretter besøker Kronprinsen Lundhs steinbrudd i Tvedalen, der han skal spise lunsj sammen med medarbeidere i bruddet. Det blir også en rundtur i steinbruddet og et besøk i Svartebukt, som er en utskipingshavn for restmaterialer. Kronprinsen reiser så til Tønsberg for å besøke Freste pukkverk.

- Vi er stolte av å kunne vise Kronprinsen produksjonen av Norges nasjonalstein Larvikitt, presentere de fantastiske mulighetene i industrimineralene i Fensfeltet, og besøke et av våre mange pukkmedlemmer, sier generalsekretær i Norsk Bergindustri, Elisabeth Gammelsæter i en pressemelding.

Norsk Bergindustri består av ca. 160 medlemsbedrifter som produserer pukk, grus og andre byggeråstoffer, malm og mineraler eller naturstein, samt leverandører av varer og tjenester til bransjen.

Bransjeorganisasjonen Norsk Bergindustri feirer sitt 10-årsjubileum, men bergindustrien har en lang historie i Norge.