Fra kranselaget torsdag 31. januar.Vinterparken SNØ.Tett bygg.Tett bygg.Tett bygg.Prosjektdirektør Lars Philip Thorbjørnsen i Lørenskog Vinterpark (i midten) her med to oversettere.Kranselag torsdag 31. januar.Kranselag torsdag 31. januar.Tett bygg.Tett bygg.Tett bygg.Prosjektleder Erlend Nicolaisen i Betonmast.Mye har skjedd på tomten siden byggestart. Foto: BetonmastFoto: BetonmastFoto: BetonmastFoto: BetonmastFoto: BetonmastFoto: BetonmastFoto: BetonmastFoto: BetonmastFoto: BetonmastFoto: BetonmastFoto: BetonmastFoto: BetonmastFoto: BetonmastFoto: BetonmastFoto: BetonmastFoto: BetonmastFoto: BetonmastFoto: BetonmastFoto: BetonmastFoto: BetonmastFoto: BetonmastFoto: BetonmastFoto: BetonmastFoto: BetonmastFoto: Betonmast

Kranselag på verdens største innendørs skiarena - se fremdriften på bilder og video

Vinterparken SNØ markerte tett bygg med kranselag denne uken.

Prosjektleder Erlend Nicolaisen i Betonmast.

Norges første vinterpark nådde egentlig milepelen med tett bygg like før jul i fjor. Av praktiske årsaker valgte totalentreprenør Betonmast, et selskap i BetonmastHæhre-gruppen, å utsette kranselaget til januar, da tett bygg uansett var planlagt.

– Vi ligger godt i rute, og nå er vi også ferdige med det som tidsmessig er mest risikabelt, forteller prosjektleder Erlend Nicolaisen i Betonmast.

Torsdag kunne Nicolaisen og mellom 230 og 250 kolleger på prosjektet ta et øyeblikk og et kakestykke i den varme sonen i Vinterparken SNØ, i et tett bygg.

Prosjektdirektør Lars Philip Thorbjørnsen i Lørenskog Vinterpark sa noen velvalgte og oversatte ord til håndverkerne på markeringen, og TV2 var også invitert for å dekke feiringen.

Erlend Nicolaisen understreker at det var noen veldig velfortjente kakestykker som ble spist denne torsdagen.

– Absolutt. Underentreprenørene har vært veldig flinke, og dagen i dag handler om håndverkerne. Det har vært jobbet mye, og det er høy innsats. Det er ingen tilfeldigheter som ligger bak at vi bygger i henhold til skjema, sier han.

Nicolaisen vedgår at det er et utfordrende prosjekt som pågår på Lørenskog.

– Det er 95 meter høydeforskjell i bakken her, og det er spesielt vanskelig med tanke på betong-, stål- og grunnarbeidjobben. Hvis det gjøres en liten feil her, blir det store forsinkelser. Å lykkes med dette er et lagspill, sier han.

Byggestart på prosjektet var i desember 2017. I henhold til kontrakten skal Betonmast overlevere det ferdige prosjektet, totalt 50.000 kvadratmeter fordelt på en 40.000 kvadratmeter stor kald sone og et 10.000 kvadratmeter stort ski- og konferansesenter i varm sone, ved utgangen av 2019.

– Vi kommer til å klare sluttfristen, men det er mye som gjenstår, og ikke minst mange spennende tekniske installasjoner i kald sone, forteller Nicolaisen.

Se Betonmasts egen dronevideo av fremdriften her: