Siloen inneholder 600 tonn, og bortimot alt har rent ut. Foto: Christian Aschjem

Kornsilo revnet – 600 tonn korn rant ut over togskinnene

En kornsilo i Vestby i Akershus har revnet. 600 tonn korn har rent ut, det meste over togskinnene. Østfoldbanen er stengt i begge retninger.

Kornsiloen i Mølleveien i Vestby står like ved jernbanelinjen. Klokka 7.30 ble politiet varslet om at siloen hadde revnet.

Både politi og brannvesen er onsdag morgen på stedet for å sikre stedet.

– Det dreier seg om betydelige mengder korn. Siloen inneholder 600 tonn, og bortimot alt har rent ut – i hovedsak ned på jernbanelinjen. Jernbanelinjen er stengt i begge retninger, forklarer operasjonsleder Børge Løge i Follo politidistrikt til NTB.

Etter det Byggeindustrien erfarer kan siloen inneholde ca. 600 tonn med mathvete. Den fikk en konstruksjonssprekk i en metallplate midt på siloveggen. Det resulterte i at siloen revnet og kolapset. I fallet skadet den to andre tilliggende siloer av litt mindre størrelse, men disse kan lide samme skjebne.

En ansatt observerte sprekken på morgenen og prøvde å tette denne innenfra, men kom seg i sikkerhet før siloen kollapset

Tidlig onsdag morgen var mannskapene i gang med å sikre stedet. Oppryddingen har ennå ikke startet, men operasjonslederen tror ryddingen kan ta tid.