Ingvar Frahm Jensen i Malthus Uniteam er både kunde og konkurrent av Fredrikstad-bedriften Verktøy og Maskin. Her får han demo på en jernbindemaskin av Jack M. Oksrød og Øyvind Olavesen. Foto: Svanhild Blakstad

– Konkurrerer i hverdagen, men er venner på Bygg Reis Deg

Fredikstad-bedriften Verktøy og Maskin har i mer enn 30 år vært leverandør til proffmarkedet. På Bygg Reis deg møter de både kunder og konkurrenter.

Når Byggeindustrien treffer verktøyekspertene Jack M. Oksrød og Øyvind Olavesen i Verktøy og Maskin på standen i hall E har de besøk av kunde og konkurrent Ingvar Frahm Jensen i Malthus Uniteam.

Verktøy og Maskin er importør av blant annet jernbindemaskiner, som Frahm Jensen er i ferd med å prøve når Byggeindustrien er innom.

– Vi har et veldig stort produktspekter, men her på messa må vi begrense oss. I tillegg til jernbindemaskinen, som er et spennende produkt, har vi med betongvibratorer, armeringsklippere og armeringsbøyemaskiner, sier Jack M. Oksrød.

Østfold-firmaet selger sine produkter til byggevarekjeder og spesialbutikker innen samme segment.

– Vi er på messa primært for å møte bransjen og ikke for å selge produkter. Vi møter mange vi kjenner fra før, men også en del nye, og det er viktig, sier Oksrød.

– Også vi er her for å se og bli sett. Vi får vist frem produktene våre og ikke minst er det et viktig møteforum for kunder og leverandører, supplerer Ingvar F. Jensen i Malthus Uniteam.

Malthus er kunde av Verktøy og Maskin, men også en konkurrent i og med at de selger produktene i andre deler av landet.

– Selv om vi konkurrer i hverdagen, føler jeg at vi er venner på Bygg Reis deg. Her kan vi gå bort til en konkurrent og se på produktene, og så kommer de til oss og se hva vi har.

Begge selskapene er fornøyd med responsen på Bygg Reis Deg.

– For oss handler det ikke bare om å treffe mest mulig folk. Viktigst er at det er kvalitet på de besøkende. Vi har fått mange gode leads og bygget relasjoner som vi skal jobbe videre med når vi kommer tilbake, sier de to vennene og konkurrentene.