Kommunalminister Sigbjørn Gjelsvik og BNL-sjef Nina Solli. Foto: BNL
Kommunalminister Sigbjørn Gjelsvik og BNL-sjef Nina Solli. Foto: BNL

Kommunalministeren til BNLs generalforsamling

Kommunalminister Sigbjørn Gjelsvik er blant bidragsyterne på det faglige programmet i forbindelse med BNLs generalforsamling 1. juni.

Det faglige programmet, som er åpent for alle, fokuserer på temaet: “Hva trengs for å få Norge gjennom det grønne skiftet?»

- Hvordan sørger vi for at byggenæringen har den kompetansen som trengs for at Norge kommer seg gjennom det grønne skiftet og digitaliseres samtidig? Dette temaet vil vi se nærmere på under den faglige sesjonen. Vi er svært glade for å ha fått med oss så sterke foredragsholdere og debattanter, sier BNLs administrerende direktør Nina Solli i en pressemelding.

I tillegg til Kommunalminister Gjelsvik, som vil snakke nærmere om klimapartnerskapet med byggenæringen, kommer statssekretær Sindre Lysø fra Kunnskapsdepartementet for å svare på dagens hovedspørsmål.

Partner i First House, Sigbjørn Aanes kommer også for å gi en politisk analyse før kommune- og fylkesvalget og sin vurdering av hva lokalvalget betyr for byggenæringen.

Andre bidragsytere er Dag Oppen Berntsen fra Forskningsrådet, Signe Riemer-Sørensen som er forskningsleder og SINTEFs ekspert på kunstig intelligens. I tillegg stiller Jon-Olav Sigvartsen fra Norgeshus Jos Bygg og Sigurd L. Boasson fra Boasson AS med innlegg og deltar i en panelsamtale ledet av BNLs egen Guri Hauge. Hauge er direktør for klima og bærekraft i Byggenæringens Landsforening.