Konsernsjef Pål Egil Rønn kunne fredag rapportere om gode marginer for AF Gruppen i andre kvartal.

Knallmarginer for AF

AF Gruppens resultat for andre kvartal endte på historisk sterke 153 millioner kroner (før skatt) mot 129 millioner kroner på samme tid i fjor. Dette tilsvarer en resultatmargin på seks prosent.

De fikk en noe lavere omsetning i andre kvartal på grunn av en nedgang i offshorevirksomheten, men den landbaserte aktiviteten vokste organisk med 8,7 prosent, og omsetningen endte dermed på 2.567 (2.709) millioner kroner.

For første halvår endte omsetningen på 4.862 (5.084) millioner kroner, og et resultat på 245 (220) millioner kroner, som gir en margin på fem prosent.

I tillegg kan konsernsjef Pål Egil Rønn konstatere at selskapet har tidens høyeste ordrereserve, med 11.427 millioner kroner.

Selv om nedgangen innen offshore-markedet gir noe rusk i maskineriet, er det solid fart i AF-toget om dagen.

– Vi har fått noe lavere tilslag innen offshore enn vi hadde håpet på, men er godt fornøyd med aktiviteten og resultatet i den landbaserte virksomheten, sier Rønn i en kommentar. Han er spesielt godt fornøyd med anleggsdriften, der de har en omsetning på 836 millioner kroner, og en resultatmargin på 6,4 posent.

– Vi har mange gode pågående prosjekter, og har fortsatt kapasitet til flere, legger Rønn til. Han forteller at det er mange spennende prosjekter på gang, og ikke minst har AF som flere av de andre store aktørene i Norge forhåpninger til utbyggingen av Follobanen.

Friskmelder bygg-divisjonen

AF har hatt noen utfordringer med lønnsomheten innen bygg i Osloområdet. Dette har nå bedret seg, og Rønn friskmelder bygg-avdelingen.

– Vi leverer gode resultater, også i Oslo, sier han.

Han er også godt fornøyd med utviklingen innen eiendom.

Over ti milliarder

Selv om omsetningen per andre kvartal er noen lavere enn på samme tid i fjor, forventer konsernsjefen at topplinjen vil passere ti milliarder kroner også i inneværende år. I fjor endte årsomsetningen på 10,13 milliarder kroner.

Han forventer en jevn vekst også fremover, og mesteparten av veksten skal skje organisk, men det kan også komme oppkjøp om de skulle passe inn i selskapets planer.

3.000 ansatte

AF Gruppen har i dag ca. 3.000 ansatte.

– Vi er dermed godt rustet til å ta på oss ytterligere jobber i markedet, sier Rønn.

I løpet av det siste året har de lagt ned store ressurser i å rekruttere og videreutdanne medarbeidere.

– Vi fortsetter å rekruttere medarbeidere som er «likandes», som trives i vår kultur og er opptatt av å skape verdier for AF Gruppen. Dette, kombinert med tydelig risikostyring og organisering for god drift, skal øke vår konkurransekraft videre. Grunnlaget for fortsatt lønnsom vekst er derfor godt, sier konsernsjef Rønn.

H-verdien for 2. kvartal endte på 1,2 (0,8), mens den for 1. halvår endte på 1,1 (1,5). Det samlede sykefraværet for 2. kvartal var 3,2 prosent (3,5 prosent). For 1. halvår var sykefraværet 3,5 prosent (4,0 prosent).