Marita Førde og John Anders Brembu vant prisen årets Grensesprenger og fikk en gevinst på til totalt 330.000 kroner. Foto: Geir Anders Rybakken Orslien
Marita Førde og John Anders Brembu vant prisen årets Grensesprenger og fikk en gevinst på til totalt 330.000 kroner. Foto: Geir Anders Rybakken Orslien

Klimaidé sikret studentene en gevinst på 330.000 kroner

En idé om mobile, fornybare energikilder til Skanskas utslippsfrie anleggsplasser ga Marita Førde og John Anders Brembu seieren i årets utgave av studentkonkurransen Grensesprenger.

Det er tredje år på rad at Skanska utfordrer studenter i Norge til å hjelpe til med å kutte selskapets klimagassutslipp.

– Mottoet er «kutter du klimagassutslippet vårt, kutter vi studielånet ditt», skriver selskapet i en pressemelding.

Paret som vant årets Grensesprenger studerer begge på NTNU i Trondheim. Marita Førde og John Anders Brembu sikret seg søndag en gevinst på til sammen 330.000 kroner, som Skanska utbetaler straks mastergraden er godkjent.

Førde og Brembu utgjorde vinnerlaget Hydroflow, og fikk ros av juryen for en nyskapende idé som går rett inn i en av de mest sentrale problemstillingene i det grønne skiftet. 

Ifølge Skanska har de kombinert kjente løsninger med nye og utvikler det videre i sin nye og utvikler det videre i sin idè.

– Vi i Skanska arbeider hardt med å løse vår tids viktigste utfordring i bygg- og anleggsbransjen, og har forpliktet oss til FNs svært ambisiøse klimamål fram mot 2030 og 2045. Derfor er Grensesprenger-konkurransen så viktig for oss, fordi vi trenger nye talenter som kan bidra med innovative tanker og smartere løsninger, sier Randi Lekanger, direktør for bærekraft i Skanska Norge i meldingen.