Generalsekretær Tone Nakstad i NFF.

Klart for Fjellspreng – NFF vurderer å flytte konferansen

Fjellsprengningsdagen er antagelig den bransjesamlingen i løpet av året som er sterkest knyttet til tradisjoner. Nå vurdere imidlertid NFF å flytte arrangementet og utvide faginnholdet, men festmenyen står skrevet i stein.

Torsdag er det klart for den 56. utgaven av Fjellsprengningsdagen som tradisjonen tro går av stabelen på Radisson Blu Scandinavia Hotel på Holbergsplass i Oslo. Ifølge generalsekretær Tone Nakstad i NFF vurderer de nå å flytte konferansen til en ny lokasjon.

– Vi vurderer å flytte Fjellsprengningsdagen til et annet hotell i 2020. Det er ganske radikalt for et tradisjonsbundet arrangement som Fjellsprengningsdagen, men vi har begynt å se på alternativer i Oslo sentrum som antagelig kan gi oss en bedre teknisk gjennomføring, sier generalsekretær Tone Nakstad i Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk (NFF).

Dårligere utstillingsarealer

Fjellsprengningsdagen har blitt arrangert på Radisson-hotellet på Holbergsplass i en årrekke, og flere av arrangementets tradisjoner er knyttet opp mot nettopp dette hotellet. Ifølge Nakstad er det utfordringer med utstillingsarealet og lunsj-avvikling som er hovedgrunnen til at NFF nå ser på muligheten for å flytte arrangementet til en bedre egnet lokasjon.

– Leverandørutstillingen er en veldig viktig del av Fjellsprengningsdagen. Nå har hotellet endret utstillingsarealene og det er synd for både oss og leverandørene. Generelt tror vi det er mulig å finne et alternativ som gjør den tekniske gjennomføringen mindre krevende, sier Nakstad.

Ønsker flere dagsprengere

NFFs generalsekretær kan også røpe at foreningen vurderer å dele opp og spisse det faglige programmet slik at den årlige bransjesamlingen skal være et attraktivt arrangement også for dagsprengerne.

– Det er mye tunnelfolk på Fjellsprengningsdagen, men NFF er i høyeste grad også en forening for de som jobber med sprenging i dagen. Vi ser derfor på muligheten for å dele halve dagen opp i to eller tre fagsesjoner der den ene fagsesjonen spisses mot dagsprengerne, opplyser Nakstad.

Samme festmeny

Men festmenyen med ertesuppe til forrett, erter, kjøtt og flesk til hovedrett og napoleonskake til dessert har NFF ingen planer om å gjøre noe med.

– Nei, vi har ingen planer om å endre menyen på kvelden. Hvis vi velger å flytte Fjellsprengningsdagen til et nytt hotell, så er det en forutsetning at de kan servere den samme menyen, sier Nakstad og ler.