Kjøper aksjemajoriteten i Ivar Bråthen Mekaniske

Via datterselskapet T.L Drift AS overtar Tord Lindstad, Stig Grønvold og Hans Petter Dobloug aksjemajoriteten i Ivar Bråthen Mekaniske AS og I B Eiendom AS.

Ivar Bråthen mekaniske verksted på Ottestad rett utenfor Hamar ble etablert i 1982 og er en produsent av trapper, heissjakter samt rekkverk i stål.

– Produksjon foregår i eget fabrikkanlegg på Ottestad utenfor Hamar. Her er også bedriften ledelse, utviklingsavdeling samt salgsavdeling lokalisert. Selskapet har en stor og moderne maskinpark for bearbeiding og overflatebehandling av i hovedsak stål, heter det i en pressemelding.

Selskapet har i dag 34 ansatte, og omsetter for cirka 65 millioner kroner.

– T.L Gruppen har i en periode hatt god dialog med gründeren av selskapet, Ivar Bråthen, og har nå signert en kontrakt som sikrer selskapet en industriell eier som ønsker å videreutvikle selskapet med det potensialet som ligger her, skriver selskapet i meldingen.

Våren 2023 kjøpte de også Armec AS.

T.L-konsernet vil med oppkjøpet oppnå en utvidelse og forsterkning av sin virksomhet innenfor mekanisk produksjon, og vil med dette komme nærmere en komplett leveranse av tjenester innen mekanisk, kran, transport og bygg. Vi ser at med denne satsningen vil vi oppnå store synergieffekter også på våre andre datterselskap, spesielt opp mot T.L Mek, T.L Bygg, T.L Kran og Armec.

T.L-konsernet har nå en totalomsetning på drøye 250 millioner kroner og over 120 fast ansatte.