Foto: Fritz Hansen / FremoverFoto: Fritz Hansen / FremoverFoto: Fritz Hansen / FremoverFoto: Fritz Hansen / FremoverFoto: Fritz Hansen / FremoverFoto: Fritz Hansen / FremoverFoto: Fritz Hansen / Fremover

Kinesisk entreprenør googlet seg frem til lokal løsning på  Hålogalandsbrua

Den kinesiske entreprenøren SRBG har utfordringer med vinterstøping på Hålogalandsbrua i Narvik, men takket være et internettsøk fant de en løsning – like i nabolaget.

Det skriver Narvik-avisa Fremover.

En av dem som ikke er overrasket over at svar på utfordringene var å finne lokalt, er daglig leder for Visinor Rehab, Terje Feragen.

– Det er et utrolig stort og kompetent betongmiljø i regionen, sier han.

Feragen mener Narvik har et godt fagmiljø på betong.

– Når vi ikke helt har lyktes med å komme ut med dette nasjonalt, og at også nordnorske oppdrag dermed går ut av landsdelen, kan det skyldes at innkjøpskontorene i blant annet store, statlige virksomheter, har sine kontor i Oslo, og at vi ikke oppdages derfra, sier Feragen.
Kompetansen ble imidlertid både oppdaget og anerkjent av SRBG etter at det var søkt etter gode løsninger for støpearbeidene på Hålogalandsbrua.

Løsningen på Hålogalandsbrua ble et Heatwork-aggregat heist opp nærmere 200 meter for å brukes på toppen av brutårnene.

Salgsleder Tommy Larsen i Heatwork forteller at SRBGs representant var overrasket over å finne løsningen på vinterstøputfordringene i bruas eget nabolag.

– Han hadde søkt på internett etter løsninger for betongstøp på vinteren. Der fant han omtale av vårt produkt. Overraskelsen var stor da han oppdaget at det befant seg i Narvik, sier han til Fremover.

Heatwork viste kineserne videre til Visinor Rehab, som har erfaring med utstyret.