Kanalen Trinn 1

Illustrasjon: Bennett Foto: Bennett As

De tre første leilighetsbyggene i Grilstad Marina-prosjektet Kanalen står ferdige, og allerede har de til sammen 86 nye leilighetene i Trondheims Dubai begynt å fylles.

Fakta

Sted: Trondheim

Prosjekttype: Boligblokker

Entreprisekostnad inkl mva:
210 millioner kroner

Bruttoareal: 13.500 kvm

Byggherre: Grilstad Marina

Totalentreprenør: Grilstad Marina

Arkitekt: Arc arkitekter

Landskapsarkitekt: Asplan Viak

Rådgivere: RIBr: Cowi l RIB: Harboe & Leganger l RIE, RIVA og veg: Asplan Viak l RIE: Elteam l RIG: Multiconsult l RI Miljø: Rambøll

Underentreprenører/leverandører: Graveentreprenør: Tverås M&T l Plasstøpt betong: Spennarmering l Pelearbeider: NSP l Heis: Heis-Tek l

Luftbehandling: Hoist Energy Backo l Elektro og tele: Elteam l Mur, puss og flis: Ragnar Skånøy l Tømrer: Arnstein Sørgård l Taktekking: Icopal Tak l Kjøkken, bad, garderobe: Gunnar T Strøm l Parkett: Bo Andren l Smedarbeider/rekkverk: Rustfrieksperten l Lås og beslag: Bravida l Blikkenslager: Trønderblikk l Maler: Edvardsson Entreprenør l Brannisolering: RH Prosjekt l Porter: Hørmann Norge l Rørlegger: K. Lund l Glass/alu: Daaland l Byggvask: Toma renhold l Utomhusarbeider: Din gårdsplass l Avfallssug: Logiwaste l Innerdører: T. Ligaard l Vinduer og balkongdører: NorDan

De første beboerne i Kanalen kunne flytte inn allerede i sommer. Så langt har tre av de seks husene i den maritime boligrekken kommet opp, og et påkostet uteområde med stor lekeplass er ferdigstilt i forbindelse med prosjektet. Langs kanalen, som prosjektet har fått navnet sitt fra, har beboerne en flott promenade med sittegrupper, hengekøyer og småbåthavn kun noen meter fra ytterdøren.

Neste sommer skal hele rekken stå ferdig. Prosjektleder Jørn Nilsen forteller at utbyggingen av de tre første byggene i boligprosjektet har gått helt knirkefritt.

– Ja, det har gått på skinner, mye takket være fantastiske entreprenører, sier han.

Nilsen trekker spesielt frem en tørr og varm vinter som gledeselementer i prosjektet.

– Vi har tatt oss litt bedre tid enn hva mange av våre konkurrenter tillater seg, og det har ført til lite feil og veldig lite gjenstående arbeid ved innflytting. Men uansett om man setter seg en realistisk fremdriftsplan, skal den jo følges også, påpeker han.

Tok kontroll

Kanalen er ikke det første boligprosjekt i den nye Trondheims-bydelen. Fra før av har Vannspeilet, litt lengre inn mot land, blitt ferdigstilt og bebodd, men Kanalen er første boligprosjekt som Grilstad Marina gjennomfører med delte entrepriser.

– Selskapet fant ut at det ville ha mer direkte kontroll og større fleksibilitet, sier Nilsen.

I tillegg til kontroll på prosjektet har den kombinerte byggherren og totalentreprenøren Grilstad Marina oppnådd godt samspill og god arbeidskultur i Kanalen-prosjektet.

– Vi spiller godt på lag sammen. Det har vært fokus på trivsel og likestilling mellom alle ledd i prosessen. Guttene ute på byggeplassen tar hensyn til den neste gjengen som skal ta over etter dem, forteller Nilsen.

Romslig
Prosjektlederen sier at selv om Kanalen er bygget med temmelig standardiserte løsninger, har man strukket seg langt for å la boligkjøperne utforme sine egne hjem.

– Det har vært en stor grad av brukertilpasning her, og det er jo en utfordring i seg selv. Vi har satt inn ekstra toaletter, tilpasset gulv og kjøkken, og vi har satt opp, fjernet og flyttet vegger. Hvis det har latt seg gjøre, har vi prøvd å etterkomme ønskene.

Nilsen forteller at takket være mye godt vær, har man ikke merket noen ekstra utfordringer med å bygge ute mot havgapet

– Det har ikke vært mange rundt oss, så vi har nesten blitt bort-skjemte når det kommer til å ha det romslig. Og selv om det er litt luftig ute mot havet, har det også gitt oss en fin byggeplass med god og frisk luft og en flott utsikt, smiler han.

Stor jobb
Tømrermester Arnstein Sørgård AS, som har en av de største delentreprisene i Kanalen, har gjort alt av tømrerarbeid i prosjektet bortsett fra parkett. Prosjektleder Tore Hyndøy forteller at det har vært en god erfaring for bedriften.

– Det er en fin organisasjon vi jobber for, og vi har hatt et godt samarbeid på byggeplassen, sier han.

Den 24 mann sterke bedriften har hatt 30 mann i sving i omtrent 44.000 timeverk på Kanalen. Rundt 10-12 egne medarbeidere har vært på dette prosjektet, mens resten av tømrerne har vært innleid. Delentreprisen involverer 4.600 meter vegg, over 600 dører, nesten 350 vinduer, og er verd rundt 30 millioner kroner.

– Det er en stor jobb for et mellomstort tømrerfirma. Vi er veldig fornøyde med oppdraget og med kontakten vi har fått med prosjektledelsen. Dette har fungert veldig bra, forteller daglig leder Arnstein Sørgård.


Flere prosjekter