Utbyggingsdirektør Kjell Inge Davik (f.v.), Johan Arnt Vatnan og direktør for kontrakt og marked i utbyggingsdivisjonen i Statens vegvesen, John Atle Haugland. Foto: Statens vegvesen

Utbyggingsdirektør Kjell Inge Davik (f.v.), Johan Arnt Vatnan og direktør for kontrakt og marked i utbyggingsdivisjonen i Statens vegvesen, John Atle Haugland. Foto: Statens vegvesen

Johan Arnt Vatnan engasjert av Statens vegvesen Utbygging

Tre måneder etter at han sluttet som utbyggingsdirektør i Nye Veier, er Johan Arnt Vatnan engasjert av Statens vegvesen Utbygging via en avtale med MetierOEC.

Vatnan jobbet som utbyggingsdirektør i Nye veier fra 2017 til 2021.

– Han hadde ansvaret for utbyggingsportefølje med prosjektene E6 Ulsberg – Åsen i Trøndelag, E6 Kvænangsfjellet i Troms og Finnmark og E18 Tvedestrand – Langangen i Agder og Telemark, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Statens vegvesen melder at de har inngått en avtale med MetierOEC om bistand fra Vatnan på en rekke veiprosjekter og ulike prosesser.

– Vatnan har lang fartstid i bygg- og anleggsbransjen. Han har vært i ulike lederstillinger i Skanska Norge, Helsebygg Midt-Norge, NCC Construction, CorrOcean, NSB Bane (nå Bane Nor) og Dr.Ing A Aas-Jakobsen. Vatnan ledet blant annet milliardutbyggingen av St. Olavs Hospital, skriver etaten.

Utbyggingsdirektør Kjell Inge Davik er svært godt fornøyd med å ha fått med Vatnan på laget til Statens vegvesen.

– Alt vi gjør i Statens vegvesen, Utbygging skal materialisere seg i rette valg, mer vei for pengene, gode prosesser og en forenklet hverdag i prosjektene. Her vil Johan Arnts tanker og erfaringer være veldig spennende og relevante for oss, sier Davik i meldingen.

Vatnan skal bidra i arbeidet til kontrakt og marked i Utbyggingsdivisjonen.

– Vi får inn ressursperson med svært relevant erfaring for prosjektene Statens vegvesen skal i gang med, sier direktør for kontrakt og marked, John Atle Haugland i Statens vegvesen.

Vatnan skal inn som overordnet rådgiver på flere veiprosjekter i Vegvesenet. Han skal også arbeide med å forenkle arbeidsprosesser som leder fram til kontraktsmalene til Vegvesenet.

Vatnan mener Statens vegvesen Utbygging har hatt en god formutvikling siden omorganiseringen i 2020.

– Vegvesenet har brukt tiden godt. Det gjelder blant annet overgangen til totalentrepriser, anskaffelser med forhandling og tidliginvolvering av entreprenører. Det mener også flere av aktørene i anleggsbransjen, sier Vatnan i meldingen.